PROVJERITE ZAMRZIVAČE: Povlači se nekoliko sladoleda iz SPAR-a

Ako ste ih kupili, evo što trebate napraviti

Nekoliko sladoleda proizvođača Froneri Austria GmbH, koji se mogu kupiti u prodavaonicama SPAR-a, povlači se s tržišta zbog utvrđene prisutnosti etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU.


Riječ je o sladoledima: NUII BERRY 270 ml (3X90 ml), NUII MANGO 270 ml (3X90 ml), NUII MACADAM 270 ml (3X90 ml), NUII TEXAN PECAN 270 ml (3×90 ml) i sladoledu MILKA MINI ŠTAPIĆ 6X50ml.

Razlog povlačenja proizvoda prema informaciji proizvođača je utvrđena prisutnost etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU. Sastojak se koristi u malim količinama u proizvodnji sladoleda te je razina ETO-a u gotovom proizvodu vrlo niska i znatno ispod granične vrijednosti. Vrlo je mala vjerojatnost da isti predstavlja zdravstveni rizik za kupce, stoji u priopćenju

Mole se kupci koji su kupili isključivo gore navedene proizvode da ih vrate u najbližu Spar poslovnicu, gdje će im biti vraćen novac.

“Glavni prioritet SPAR-a je zaštita i zadovoljstvo kupaca te se ovim putem ispričavamo zbog nastale neugodnosti”, stoji u priopćenju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime