Ratni veterani Domovinskog rata, majke i supruge i članovi obitelji poginulih branitelja te pripadnici Armade okupili su se u popodnevnim satima na Mostu hrvatskih branitelja na Delti kako bi krenuli u mirni prosvjed do Korza, odnosno do Riječkog nebodera.

Povod za okupljanje bila je “Zvijezda” Nemanje Cvijanovića postavljena na vrhu Riječkog nebodera u sklopu projekta EPK Rijeka 2020.

Objašnjenje za prosvjed dao je za Novi list Predsjednik UHBDDR PGŽ-a Nikica Maravić kazavši:

– Organizirali smo spontano okupljanje protiv ovog rugla u gradu Rijeci, zvijezde petokrake simbola najvećeg zla u Republici Hrvatskoj od ’45. naovamo. Ta zvijezda je jako puno zla napravila. Dovoljno se sjetiti Domovinskog rata i Vukovara, Škabrnje, ubijenih ljudi, zapaljenih crkvi, sela i gradova.

Tu zvijezdu sad se opet gura i preferira. Nedavno je podignuta kaznena prijava protiv Emine Višnjić. Dakle prisutno je niz nepravilnosti u radu EPK 2020.Ako je Rijeka prijestolnica kulture mislim da se ne bi trebali slaviti simboli zločina poglavito s obzirom da je prošle godine zakonom zabranjena upotreba simbola povezanih s totalitarnim režimima – rekao je Maravić.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime