Prošle su 24 godine od smrti nikad prežaljenog Dražena: “Šibenska djeca su Draženov živi spomenik”

Kod Draženovog spomenika kraj dvorane na Baldekinu, danas je obilježena 24. obljetnica tragične smrti velikana šibenskog sporta, Dražena Petrovića, čiji je život ugašen u tragičnoj prometnoj nesreći 1993. godine. Godišnjica je obilježena polaganjem vijenaca na spomenik, a uz brojnu djecu, sudjelovali su izaslanstvo grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te predstavnici sportskih klubova i institucija, a okupili su se i košarkaši među kojima i Dario Šarić.

Prije točno 24 godine na današnji dan, 7. lipnja, poginuo je jedan od najboljih europskih, svjetskih, ali najprije šibenskih košarkaša svih vremena Dražen Petrović. Bio je jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša te je uvršten među 50 osoba koji su najviše pridonijeli Euroligi, kao i predvodnik vala europskih košarkaša u NBA, piše ŠibenikIn.


Zbog želje za neprekidnim usavršavanjem, Dražen je budio respekt svojih suigrača, trenera i mnogobrojnih navijača. Njegov ozbiljni pristup igri mnogo puta je bio skriven iza velikog i iskrenog osmjeha u kojem su svi uživali, a Šibenčani ga nikad nisu zaboravili, dok oni mlađi slušaju priče i svi znaju tko je bio Dražen.

Djeci se obratio Draženov prvi trener i legenda šibenske košarke, Miro Kotarac.

– Dužni smo ovoj djeci prenositi priče o Draženu. On je bio jedno normalno, prosječno dijete kao što ste vi danas. Počeo je trenirati sa 7 godina, a zvijezda vodilja mu je bio stariji brat koji je već aktivno igrao. Vi ste danas nešto što ja zovem živim spomenikom. O Draženu je vrlo lako govoriti, ali je teško reći nešto što se ne zna. Sve je ispričano i sve se zna. Međutim, mi stariji smo svjedočili umjetnosti igre koju je on stvarao – kazao je Kotarac te zaključio kako je Dražen u svoje vrijeme košarkaškim znanjem bio ispred svog vremena.

Obilježavanje je započelo pjesmom, a kojom drugom nego ‘Život leti kapetane’ u izvedbi klape Bunari.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0