Hrvatsko glazbeno društvo “Stjepan Radić” sutra će na potpuno nesvakidašnji i vrlo atraktivan način obilježiti blagdan Velike Gospe – zaštitnice Žrnovnice, nastupom orkestra s panoramskog autobusa. Na takav način obići će više lokacija u mjestu, počevši od 19 sati kada svirku započinju ispred Glazbarskog doma na Korešnici te se uz nekoliko kraćih zadržavanja kroz Ulicu Hrvatskih velikana, njihov nastup u centru Žrnovnice očekuje oko 20 sati, nakon završetka Svete Mise.

Poslije toga autobus ide na Stobreč gdje se planira nastup kod mjesnog parka oko 20:30 sati, a sve kako bi i Stobrečani ove godine osjetili dio blagdanske atmosfere, s obzirom da se kod njih nije mogla održati fešta za blagdan njihova zaštitnika – Svetog Lovre.

Iz epidemioloških razloga autobus se neće nigdje zadržavati dulje od 15 minuta, te mole sve građane da ih prvenstveno prate iz svojih domova i dvorišta, a one koji ih ipak odluče slušati uz cestu i s drugih javnih površina mole da se drže svih važećih epidemioloških mjera i preporuka, posebice međusobnog fizičkog razmaka.

Iz Limene glazbe Žrnovnica posebno se zahvaljuju donatorima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, i to pokroviteljima ovog događaja Mjesnom odboru Žrnovnica i Kova promet d.o.o., projektnim donatorima Ministarstvu kulture (sufinanciranje obnove fonda instrumenata), Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradu Splitu te sponzorima Mihanović Company d.o.o. i MM Tours d.o.o.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime