Pronađena na Dan mrtvih: Divlja svinja upala u bunar pa joj pomogli lovci

Nesretna svinja je upala u bunar, ali su je, srećom, pronašli lovci


U podnožju Bitelićkih greda, u zaseoku Bulović, pronađena je divlja svinja-krmača, teška oko 100 kilograma.

Prilikom redovnog lova Mile Bulović i njegova ekipa na povratku iz lova na zeca i jarebice čuli su dobro poznato glasanje divlje svinje. Budući da nisu imali odobrenje za odstrel svinje krenuli su ipak izvidjeti o čemu se radi. Na nekih 300 metara od kuća glasanje nije prestajalo, a teren je surov s brojnim škrapama i ponekim bunarom koji je uređen u takvom terenu da skupi ono malo vode koju je moguće sakupiti u Dalmatinskom kršu. Oprezno su pristupili i dogodilo se upravo ono na što su posumnjali, piše Ferata.

Divlja svinja nije zaglavila u škrapi nego u bunaru koji je dubok tri metra, širine 3×4 metra, ali je i prikriven grmljem tako da ga neupućeni lovac ne bi niti primjetio. Mile je o svemu izvijestio lovočuvara Zdenka Talaju i predsjednika Sinjskih lovaca Ivicu Maganića. Uslijedila je brza akcija dopreme hrane i vode koju je naočigled iscrpljena životinja rado prihvatila.

Budući da se radi o divljoj svinji koja je stanju šoka, trebalo je dobro osmisliti način na koji joj pomoći na putu do slobode.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0