„Razvoj novih sadržaja u povijesnim tvrđavama i EU projekti – Tvrđava sv. Mihovila kao ogledni primjer“ naziv je početne, kick-off konferencije projekta FORTITUDE – Historic Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development koja će se održati na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 16. srpnja 2020.

Organizator konferencije je Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, ujedno i nositelj projekta FORTITUDE koji okuplja još četiri partnerska grada iz Crne Gore (Herceg Novi i Bar), Bosne i Hercegovine (Banja Luka) i Hrvatske (Karlovac). Zajednički cilj projektnih partnera je razviti nove sadržaje na povijesnim tvrđavama kojima upravljaju u svrhu jačanja i obogaćivanja njihove kulturno-turističke ponude.

Upravo Tvrđava sv. Mihovila – lokacija konferencije i lokalitet čija će ponuda i sadržaji biti dodatno obogaćeni iz projekta FORTITUDE – predstavlja pravi ogledni primjer na temu konferencije. Riječ je o tvrđavi koja se smatra simbolom grada Šibenika i koja je u razdoblju od 2012. godine do danas bila (i jest) lokalitet provedbe čak 4 europska projekta. Dobro promišljene i isplanirane investicije u obnovu i razvoj novih sadržaja Tvrđava sv. Mihovila omogućile su njezinu transformaciju u ono što danas jest – kotač zamašnjak razvoja kulturnog turizma u Šibeniku.

– Sudionicima konferencije će stoga, uz aktivnosti i sadržaje planirane u sklopu projekta FORTITUDE, biti posebno predstavljeni i najnoviji, tek odnedavno dostupni sadržaji razvijeni u sklopu projekta Fortress ReInvented: 3D mapping projekcije u cisternama tvrđave i multimedijalni vodič.

Obzirom da je broj sudionika konferencije ograničen, molim Vas da svoj dolazak potvrdite na ovaj mail do sutra, utorak 14.7. u 11 sati – poručili su iz odjela marketinga.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime