PROMET SPLIT UVODI NOVU LINIJU? Miroslav Delić: “Već nekoliko mjeseci pregovaramo, nadam se skoroj realizaciji”

Ovo će se najviše svidjeti studentima Sveučilišta u Splitu. Evo zašto


Kako je prije nekoliko dana putem društvenih mreža izvijestio Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, građani Splita mogli bi dobiti novu direktnu Prometovu liniju koja će uvelike biti od pomoći studentima koji nerijetko od studentskog doma na Spinutu do Sveučilišnog Kampusa putuju više od pola sata.


Direktna linija Spinut-Kampus

– S javnim prijevoznikom Promet Split d.o.o, Sveučilište u Splitu na čelu s rektorom Draganom Ljutićem i Studentski zbor postigli su dogovor oko uvođenja direktne linije, te unaprjeđivanja trenutnih linija koje povezuju Spinut i Kampus – napisali su na Facebooku.

– Direktna linija uvela bi se za relaciju Spinut – Kampus bez usputnih stanica. Neovisno o direktnoj, dogovaramo dodatne prilagodbe na uobičajenim linijama 7, 11 i 17 s ciljem povezivanja studentskih područja – ističu iz Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

O ovoj temi porazgovarali smo s direktorom Prometa Split d.o.o. Miroslavom Delićem.

Kazao nam je da su obavili nekoliko razgovora s predstavnicima Studentskog zbora, a na jednom od zadnjih sastanaka bio je prisutan i rektor Dragan Ljutić.

Miroslav Delić

– Načelno, radi se o ideji povezivanja Spinuta i Kampusa direktnom linijom. To nam iziskuje angažiranje dodatnih kapaciteta u smislu dodatnih vozila, novih vozača. Očekujemo od studenata da nam dostave svoje prijedloge u vidu broja dnevnih polazaka kako u jednom tako u drugom smjeru kako bi mogli doći do određenih brojki koje su nam bitne u ovom trenutku – objašnjava Miroslav Delić za Dalmaciju Danas.Spas za studente

Razgovori su obavljani i u nekoliko navrata su dovršeni, međutim još uvijek se očekuju konkretne brojke od strane Studentskog zbora.

– Mi smo s Gradom Splitom napravili određene pripreme. Dodatno smo uredili i proširili autobusnu stanicu ispod studentskih domova na Spinutu. Nadalje, kroz razgovore smo se dotaknuli i teme proširenja stanice u Ulici Matice Hrvatske na Kampusu. Smatramo da ta stanica nije za studente u potpunosti primjerena, jer nakon iskrcaja studenti na toj stanici nemaju zadovoljavajući prilaz (nogostup). To se isto mora popraviti, ali to će studenti morati dodatno rješavati s institucijama Grada Splita – pojašnjava u nastavku.Kazao nam je da postoji mogućnost da u skorijoj budućnosti trasa linije broj 17 (Spinut-Lora-Trstenik) blago promijeni svoju relaciju.

– Ona možda više neće prometovati Trajektnom lukom i Pazarom, nego će dolaskom u Ulicu Domovinskog rata (kod Općine) prometovati direktno Vukovarskom ulicom, Maticom Hrvatske do studentskog Kampusa prema Trsteniku. I ta će linija ostati dobra poveznica Kampusa i Spinuta – ističe Delić.

“Očekujemo podatke od strane Studentskog zbora”

Promet očekuje novi korak studenata. Oni su već otvorili ankete i prikupljaju podatke.

– Očekujemo konkretne podatke od predstavnika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Kada budemo znali sve detalje, javnost ćemo upoznati s tim te ćemo napraviti cijelu organizaciju novih linija – zaključio je Miroslav Delić za Dalmacija Danas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
50
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
7
Plač
2
Grrr
7
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime