Projektom “Šibenik u kontru” djecu umjesto mobitelima zaokupiti sportom

U rujnu prošle godine Vaterpolski klub Solaris pokrenuo je projekt 'Šibenik u kontru'. Potaknuti alarmantnim podacima o fizičkim (ne)sposobnostima djece do čega su došli temeljem tog projekta, žele učenike nižih razreda osnovne škole 'otrgnuti' od kompjutora, play-stationa i mobitela i usmjeriti u sport

– Od početka projekta testirali smo 800-ak šibenske djece, učenike drugog i trećeg razreda. Čak 80% njih su neplivači, a to zapravo znači da ne mogu isplivati 15 metara jednim stilom i da ne znaju izroniti – objasnio je za ŠibenikIn predsjednik VK Solaris Tomislav Perak.


Trener Perica Šišak nadovezao se na riječi predsjednika kluba – S projektom idemo dalje. Od 1. do 15. lipnja cilj je dovesti još pet-šest škola na bazen, da sad TZK-a odrade upravo kod nas. A u idućoj školskoj godini planiramo da sva djeca dva puta po polugodištu dođu kod nas na bazen.

Da su djeca motorički u sve lošijem stanju naglasio je i trener Denis Šupe. Nekad je Hrvatska po tom pitanju bila u europskom vrhu, a sad je na začelju.

– Maksimalno ozbiljno trebamo shvatiti problem. I grad i šira zajednica, svi bi trebali raditi da tom da djecu maknemo od kompjutora, da se okrenu sportu, bilo kojem. Ako uz sve ovo zavole i vaterpolo tko sretniji od nas. Vjerujem da će naš klub kroz dvije – tri godine, uz kvalitetan rad, vratiti Solaris na mjesto koje mu na vaterpolskoj karti i pripada – rekao je Šupe.

Apelirao je Šupe i na Grad Šibenik i Zajednicu sportova da se priključe akciji, a naglasio je kako bi volio da se projektu pridruže i drugi klubovi. Solaris će, pak, postaviti i koš na vanjskom baznu, urediti i malonogometno igralište, u blizini su i veslački i jedriličarski klub, sve da bi djecu zaokupili sportom.

Da je cilj mlade privući u sport naglasio je i Renato Vrbičić, aktualni trener seniorske momčadi.

– Želimo da djeca dođu na bazen, okupaju se, vide i osjete vodu, da izaberu neki od sportova na vodi. Ljeto je baš za vodene sportove – zaključio je na kraju pressice Šišak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0