Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić izvijestio je kako je danas održan radni sastanak u Hrvatskim cestama u Zagrebu u nazočnosti Josipa Škorića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture i Damira Krstičevića, ministra obrane.

Na sastanku je potvrđena investicija za 2020. godinu – rekonstrukcija državne ceste Vrgorac – Makarska. Ovom prilikom, Pranić je pohvalio ovogodišnju investiciju kojom je Vrgorac dobio novi zapadni ulaz u grad.

– Da podsjetim, sredinom 2018. godine zajedno s gradonačelnikom Makarske i načelnicima općina Podgora i Tučepi potpisali smo zamolbu “Hrvatskim cestama” da što prije krenu s radovima na rekonstrukciji državne ceste koja povezuje Makarsku i Vrgorac, u dijelu od Gornjih Igrana do Ravče, zbog lošeg stanja ceste i čestih odrona koji prekidaju promet – kazao je Pranić.

Projekt rekonstrukcije dionice Gornje Igrane – Ravča vrijedi preko 40 milijuna kuna i značajno će poboljšati kvalitetu prometa te skratiti vrijeme putovanja, što će značajno ubrzati promet, kako između Vrgorca i Makarske, tako i promet od graničnih prijelaza s BiH (Orah i Crveni Grm) prema makarskom primorju.

Do sada je sanirano 13,5 od ukupno 30,6 kilometara državne ceste D-512 od Makarske do čvora Ravča, a za nastavak sanacije narednih 14,8 kilometara projekti su već pripremljeni.

U suradnji sa službama Hrvatskih cesta nastojimo varijantna rješenja tunela kroz Stupicu uvrstiti u prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije, koji je trenutno na javnom uvidu, a sve u cilju ostvarenja nekih budućih projekata i investicija.

– Osim spomenutog projekta, na sastanku smo naglasili nužnost provedbe projekta spajanja sustava pročišćavanja otpadnih voda Gospodarske zone Ravča i grada Vrgorca. Projekti čekaju izmjene prostornog plana za ishođenje dozvola, a trasa se planirana na državnoj cesti Vrgorac – Ravča. Osim toga s HEP-om smo dogovorili novi sustav napajanja Gospodarske zone što bi stvorilo dodatne razvojne mogućnosti – naglasio je Pranić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime