Projekt Omišana: Olmissum stopostotnim učinkom predstavio svoj ulazak u 2. HMNL Jug

Nekim zaista impresivnim rezultatima, Olmissum je najavio ulazak u viši rang

Već ste vjerojatno čuli za malonogometni klub koji uvjetima odskače od hrvatske stvarnosti. Riječ je naravno o omiškom Olmissumu, osnovanom 2015. godine, koji svoje domaće utakmice igra u tek izgrađenoj dvorani na Ribnjaku.


Omiški je klub prvu godinu natjecanja u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske županije završio na drugom mjestu, iza rivala MNK Svetog Josipa. No, to je bilo prošle godine. Uz pojačanja i dovođenje iskusnih igrača u vidi vratara Josipa Bilandžića, Ivana Gotovca, Josipa Juretića i naravno Renata Buzova, momčad trenera Ivice Osibova sa stopostotnim učinkom završila je natjecanje u 1. ŽNL te osigurala kvalifikacije za ulazak u 2. HMNL Jug.

Nekim zaista impresivnim rezultatima, Olmissum je najavio ulazak u viši rang. Istaknimo pobjede protiv Okruka od 19:1 i 16:1, naravno rivala iz Svetog Josipa, ali i domaću utakmicu protiv Konobe Tomić, koju je u posljednjoj sekundi utakmice pogotkom za 4:3 zaključio Renato Buzov. Dodajmo i prijateljsku utakmicu protiv renomiranog prvoligaša Novog Vremena, koja je pred prepunom publikom završila 2:2. U kvalifikacijama se omiški klub susreo s dubrovačkim Gladiusom. Prva utakmica, igrana u Mokošici, završila je pobjedom Olmissuma od 9:2. Napomenimo da je Olmissum imao i organizirani put za navijače, što je zaista pohvalno. Druga, uzvratna na Ribnjaku završila je rezultatom 14:2. Vrijedi spomenuti kako je Olmissum, kada bi se zbrojile ligaške utakmice i utakmice kvalifikacija, postigao nevjerojatniu 200 pogodaka!

Koliko je ozbiljan projekt u Omišu govori i činjenica da je Olmissum pokrenuo i futsal akademiju koju vodi trener vratara Ivo Krstulović-Opara. Direktor kluba je Josip Škorić, koji je nekoć branio boje Zagreba i Istre, a predsjednik kluba je Mijo Milavić. Što se tiče ambicija kluba, jasne su. Prva liga je ono što ovakav klub zaslužuje. U nastavku slijedi i popis igrača prve momčadi Olmissuma: Josip Bilandžić, Mateo Galić, Ivica Perajica, Ivan Gotovac, Renato Buzov, Robert-Vinko Pavičić (najbolji strijelac lige sa 30 pogodaka), Marin Jukić, Marko Mladin, Tomislav Miljak, Duje Bradarić, Frane Jurčević, Mijo Mandurić, Mladen Bajamić, Jure Trivković, Ante Viljac, Ivan Kuvačić, Mateo Kolobarić (kapetan kluba), Ante Klarić i Josip Juretić. Ne sumnjamo da će nogometaši Olmissuma i u drugoj ligi imati zavidne predstave.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0