Projekt ‘’Klaritac kulture SU-OL-TA’’: Ususret posljednjoj javnoj tribini i bogatom blagdanskom programu

Cilj projekta izrada je dokumenta kojim bi se službeno definiralo upravljanje kulturnim programom na Šolti, a u kojem bi otočke udruge službeno dobile pravo glasa


Projekt šoltanskih udruga i Općine Šolta ‘’Klaritac kulture SU-OL-TA’’ bliži se kraju, no još nije završen. Iako je službeni kraj bio najavljen za kraj proteklog listopada, projekt se produžio do kraja siječnja 2020. godine zbog nemogućnosti sudjelovanja u aktivnostima članova koji su tijekom ljeta bili zaposleni na sezonskim poslovima.


Podsjetimo, projekt provode četiri šoltanske udruge u zajednici s Općinom Šolta. Nositelj projekta je Šoltanski glazbeni zbor ‘’Olinta’’, a udruge partneri su Amatersko kazalište ‘’Sulet’’, Kulturno umjetničko društvo ‘’Šolta’’ te Pokret Otoka.

Posljednja u ciklusu javnih tribina pod nazivom ‘’Gdje je nestala publika?’’ održat će se u prostorima ŠGZ Olinte, u petak, 13. prosinca 2019. godine. 

Gosti na tribini su Damjan Grubić iz Gradske glazbe ‘’Zvonimir’’ iz Solina te Andrijano Nigoević iz Udruge Dragodid s Brača. javne tribine moderira Paula Bolfan iz Pokreta Otoka.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Šoltanskog glazbenog zbora “Olinta”.

Cilj projekta 

Krajnji cilj projekta izrada je dokumenta, odnosno modela sudioničkog upravljanja, kojim bi se službeno definiralo upravljanje kulturnim programom na Šolti, a u kojem bi otočke udruge službeno dobile pravo glasa.

Šuška se da je uspostava modela sudioničkog upravljanja aktivno krenula u izradu zahvaljujući kontinuiranom i upornom radu voditeljice i izvoditeljice projekta Darije Stanišić i Marine Posavec ispred nositelja projekta Šoltanskog glazbenog zbora ‘’Olinta’’ te ravnateljice KIC-a Marine Garbin i zamjenika načelnika Općine Šolta, Željka Zlendića.

Što su Šoltani dosad naučili?

Dosad je održano devet edukacija u kulturi te četiri javne tribine. Aktivnosti projekta prvenstveno su namijenjene članovima partnerskih udruga, ali i ostalim udrugama u kulturi te široj otočkoj javnosti.

Edukatori  i sudionici javnih tribina dolazili su iz različitih dijelova Hrvatske: iz Zagreba, Varaždina, Bola na Braču i Splita, a obradile su se teme kao što su ‘’Pojam civilno javnog partnerstva u kulturi’’, ‘’Razvoj modela sudioničkog upravljanja’’, ‘’Strateško planiranje’’, ‘’Razvoj društveno kulturnih centara’’ i slično, sve kako bi se članovima šoltanskih udruga približila tema i sami cilj projekta.

Blagdanski program ‘’Adventski šušur’’: Kužinavat će i pivat naš domaći svit, ove godine na advent ne morate poć u Split!

Jedan od ovogodišnjih noviteta su i adventske kućice na otoku Šolti, točnije u Grohotama, koje će u trajanju od tri vikenda stanovnicima i gostima pružiti nezaboravno adventsko iskustvo. ‘’Adventski šušur’’ otvoren je svakog petka, subote i nedjelje do Božića, a u adventskim će kućicama priliku za predstavljanje dobiti šoltanske udruge i udruženja.

Manifestacija ‘’Adventski šušur’’ odvija se u organizaciji Općine Šolta, Turističke zajednice Općine Šolta i Kulturno – informativnog centra otoka Šolte.

Prvi vikend otvorili su AK Sulet i KUD Šolta, a što će se sve kužinivati idućih vikenda na vama je da provjerite sami!

Više informacija potražite na stranicama TZ Šolta i KIC otoka Šolte te na stranicama projekta Klaritac kulture SU-OL-TA.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime