Podijelite

U utorak, 30. svibnja, u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Grada Sinja i Cetinskog kraja i uz potporu Grada Sinja, upriličit će se obilježavanje Dana branitelja Sinja i Cetinske krajine, piše Ferata.

U 9 sati na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, u Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave), upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

U 9 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličit će se ispred biste prvog predsjednika RH dr, Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu. Potom će u 9 sati i 45 minuta uslijediti obilazak Spomen sobe poginulih hrvatskih branitelja cetinskog kraja.

U 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zahvalnica za Domovinu i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

U 11 sati i 30 minuta u hotelu Alkar održat će se svečana akademija i prikazivanje dokumentarnog filma Petra Malbaše o učešću Sinja i cetinskog kraja u Domovinskom ratu. Potom će uslijediti druženje uz prigodni domjenak, piše Ferata.Podijelite