PRIZORI POŽARA ZA PAMĆENJE Ovakav je prizor dočekao turiste koji su predvečer sletjeli u splitsku zračnu luku

[FOTO + VIDEO] Zračne snage letjele su do posljednje iskoristive minute danas

U popodnevnim satima došlo je do ponovne aktivacije požara, uslijed jakog vjetra. Glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za angažiranje izvanredne dislokacije iz nekoliko županija.


Situacija predvečer:


Prema trenutno raspoloživim podacima, na terenu su od domicilnih snaga ukupno 123 vatrogasca s 54 vatrogasna vozila.

S područja drugih županija ukupno je angažirano 28 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila i to Državna intervencijska postrojba Zadar, Državna intervencijska postrojba Dubrovnik, JVP Knin, JVP Vodice i JVP Šibenik. Ukupno je angažiran 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila.

Ovako je izgledao požar danas predvečer snimljen s Resnika:

Osim zemaljskih snaga angažirani su i protupožarni zrakoplovi: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje.


U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

“Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i ozlijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njhovi objekti zaštićeni, ukoliko se požar i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i zračne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju. Ponegdje ima još izdimljavanja, bliži se noć i uskoro ćemo postojeće snage zamijeniti svježim vatrogasnim snagama”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Dodao je i kako su u pripravnosti i vatrogasci koji su smješteni u Divuljama, a koje će se aktivirati sutra ujutro.Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tijekom cijele noći i sanirati požarište.

Galerija požara 2.8.2021. (Foto: Goran Leš)

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
10
Grrr
3
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime