Jučer oko 17:20 sati na autocesti, odmorište Radošić, prometna policija je zaustavila vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 32- godišnjak kao suvozač.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da se isti nalaze u alkoholiziranom stanju, te je kod 30-godišnjaka izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 g/kg, a kod 32-godišnjaka 1,63 g/kg. Tijekom  postupanja policije 32-godišnjaka je istima dragovoljno predao  1,4 grama droge speed, te je nakon što je obaviješten da će biti priveden u službene prostorije počeo bježati i opirati se , radi čega su nad istim upotrijebljena sredstva prisile.

32- godišnjak je čitavo vrijeme unatoč izdanim upozorenjima  vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Policijski službenici su također primijenili sredstva prisile i prema 30-godišnjem vozaču kojeg je drugi policijski službenik spriječio u nasrtanju na policajca koji je postupao prema 32-godišnjaku.

32-godišnjak i 30-godišnjak su uhićeni, pružena im je liječnička pomoć, priikom koje su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede.  Danas tijekom dana će uz optužne prijedloge  biti odvedeni na Prekršajni sud.