Policija je rano jutros pokrenula akciju i privela više osoba. Neslužbeno, mediji navode da je među privedenima predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. Do službene potvrde te informacije nismo uspjeli doći.

N1 doznaje da je u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću. Ponavljamo, to su neslužbene informacije jer službenih – nema.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić rekla je da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba”. No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem koje policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provoditi pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

Neki su mediji objavili i da je priveden gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, no to nije točno. “Vozim se prema Zagrebu, policija me nije privela, a Dragana Kovačevića sam sreo možda jednom u životu”, rekao je Barišić za N1.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je uz šefa Janafa obuhvaćeno još desetak osoba.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime