Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, javlja RTL.

Ivan Đakić je jučer na svom Facebooku objavio fotografiju uniformiranog muškarca s ustaškim obljižjima koji drži obrubljenu glavu muškarca s četničkim obilježjima.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić.

Uz šokantnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

U HNS-u zgroženi širenjem mržnje: „Očekujemo brzu reakciju institucija“

U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo Facebook objavom sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojom se širi govor mržnje i potiče na netrpeljivost te očekujemo brzu reakciju nadležnih institucija u ovom slučaju.

Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta.

HNS kao liberalna stranka smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime