Špilja Vranjača nalazi se u srcu Dalmatinske zagore, u naselju Kotlenice, na pola sata vožnje od grada Splita i na samo 10 minuta vožnje od Dugopolja, općinskog središta i izlaza za Split s autoceste A1 Zagreb-Dubrovnik. Špilja je smještena u podnožju središnjega dijela planine Mosor, s njegove sjeverne strane i sastoji se od dva dijela.

Prepuna stalaktita i stalagmita, špiljskih stupova i arkada, neke dvorane su plavičaste i zelene, a neke svjetlucaju posute kristalima. Ukupna duljina špiljskih kanala iznosi oko 360 metara. Temperatura unutar špilje je u svako doba godine uvijek ista, 15°C. Špilja ima uređene stepenice, konope postavljene duž stepenica i staza za posjetitelje, postavljenu rasvjetu, vrata i nadzornu službu.

Uređeni okoliš, s kamenim i drvenim klupama i stolovima, zatim borova šuma te čista priroda i razgledanje uvijek atraktivne Vranjače, razlog su za posjet izletnika i ljubitelja prirode ovome živopisnom kraju.

– Špilja Vranjača danas ponovno otvara svoja vrata. Staze su duge i prostora u Špilji i ispred ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja. Stoga Vas molimo da se istog pridržavate, pazite na sebe, budete odgovorni i uživate u čarima koje nudi špilja Vranjača – poručili su na službenoj Facebook stranici.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime