Podijelite

Ivo Zorica pobjednik je natjecanja za Čoju. Kao i dan ranije za pobjedu se moralo pripetavati, a veliku ulogu odigrala je i kiša koja je dodatno otežala u odlučujućim trenutcima u kojima se Zorica, pred oko šest tisuća gledatelja, ipak najbolje snašao…

Za razliku od jučerašnje Bare, kada je druga trka bila bogatija puntima, danas se na Čoji u prvoj trci više puta čula gradska glaba slaveći pogotke u sridu. U prvoj trci ukupno je pogođeno 30 punata od čega pet srida, dok je u drugoj ta brojka bila osjetno manja (24), piše Ferata.

Vodeći uoči treće trke bio je Ivo Zorica s dvije pogođene sride, dakle i maksimalnim brojem punata, dok su po pet punata brojali Alen Poljak, Josip Čačija i Ante Runje. Ante Zorica imao je četiri, ali zato je u trećoj trci bio na najvišem nivou.

U trećoj trci Čačija se pogotkom u dva odvojio od konkurencije na sedam punata, dok je Ivo Zorica jednim puntom nagovijestio pripetavanje u kojem se na kraju našao i jučerašnji pobjednik Bare Ante Zorica pogotkom u sridu. Prilično nevolja alkarima donijela je i kiša koja je počela padati pred kraj treće trke, međutim, sve je na kraju prošlo bez problema.

Prvi je u pripetavanje krenuo Josip Čačija koji je imao nesreću da je kiša u trenutku njegovog nastupa bitno pojačala, zbog čega je promašio alku. Više sreće s vremenom imao je Ivo Zorica koji je pogodio u dva, dok je nakon njega Ante Zorica pogodio u jedan i tako propustio priliku i za drugu ovogodišnju titulu.

Alkar Ivo Zorica, rođen 1983. godine, dolazi iz poznate alkarske obitelji, a u riznici trofeja ima tri Bare i sada dvije Čoje. Jaše na konju Markus u vlasništvu KK Vreba iz Hrvaca.

Pobjednika je Viteško Alkarsko društvo nagradilo s 211 centimetara crvene čoje, srebrnom plaketom alke i novčanim iznosom od 20 tisuća kuna, dok je njegovog momka Franu Vučemila iz Sinja VAD nagradio sa srebrnom plaketom alke, javlja Ferata.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime