Koncertna sezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) nastavit će se koncertom poljskog gitarista Łukasza Kuropaczewskog u ponedjeljak 4. veljače.

Osmi je to koncert ovogodišnje koncertne sezone koju ova nagrađivana udruga organizira u različitim koncertnim prostorima u Splitu i u okviru koje nastupaju ne samo mladi splitski glazbenici, nego i renomirani glazbenici iz drugih dijelova Hrvatske, kao i poznata svjetska imena klasične glazbe, kao što je to slučaj sa Lukaszom Kuropaczewskim.

Łukasz Kuropaczewski je jedan od najboljih svjetskih gitarista mlađe generacije te nastupa na gitarističkim festivalima diljem svijeta. Radi kao profesor gitare na akademiji u Poznanu (Poljska), a od ove godine i na prestižnoj Umjetničkoj akademiji u Grazu (Austrija).

Koncert će se održati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ (Ruđera Boškovića 31) s početkom u 19:30 sati. Na programu su djela: M. Giuliania, M. M. Poncea, M. Llobeta i M. Neikruga.

Koncert je realiziran u suradnji s glazbenom školom Josipa Hatzea gdje će Kuropaczewski održati i dvodnevni seminar za splitske učenike, studente i profesore gitare.

Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska, a ulaz na koncert je slobodan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime