Dovršena istraživanja za četiri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta, PP Kaštela i PP Solin, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21- godišnjakom i dvojicom 27-godišnjaka vezano uz kazneno djelo razbojništva.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak, te dvojica 27-godišnjaka dogovorno i po unaprijed smišljenom planu došli u neposrednu blizinu navedene benzinske postaje, sačekali trenutak kada unutra nije bilo drugih kupaca, te je tada 21-godišnjak zamaskiran, držeći u ruci predmet nalik na pištolj, ušao u trgovinu, usmjerio predmet u pravcu djelatnika, te je zatražio da mu predaju novac, što su i učinili, a nakon čega je izašao iz trgovine i sva trojica su se zajedno udaljila.

Naknadno oko 00:30 sati u mjesto Konjsko policijski službenici su zaustavili osobni automobil u kojem su se nalazila četiri muškarca za koje je postojala sumnja da se dovode u vezu s prethodno počinjenim kaznenim djelom. Na mjestu događaja obavljen je očevid, kao i na osobnom vozilu, te su obavljene pretrage domova osumnjičenih osoba. Kod jednog 27-godišnjaka i 21-godišnjaka pronađena je veća količina novca i stvari vezanih uz počinjenje kaznenog djela.

Sva trojica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 21-godišnjak tijekom ožujka 2019.godine počinio tri kaznena djela razbojništva i dva kaznena djela razbojništva u pokušaju, tako da bi maskiran ušao u prodavaonice i oštećenima uputio prijetnje držeći u ruci sjekač za meso tzv. sataru i to:

– 14.ožujka 2019 oko 21:45 sati u Solinu od uposlenice u trafici otuđio oko 1.500,00 kuna
– 18.ožujka 2019 u Kaštel Sućurcu oko 19:50 sati od djelatnice trgovine otuđio oko 3 tisuće kuna
– 26.ožujka 2019 oko 20 sati u Klisu, od djelatnice iz trgovine otuđio 500 kuna
– 26.03. 2019.godine oko 23,25 sati u Solinu pokušao otuđiti novac iz pekare,
– 21.03.2019.godine u 19:35 sati u Konjskom pokušao otuđiti novac iz prodavaonice” – stoji u jutrošnjem priopćenju PU splitsko-dalmatinske.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime