Velik interes čitatelji su pokazali za našim člankom o stanju fasada splitskih zgrada koji smo objavili krajem prosinca. Split je grad dominantno starih stambenih zgrada i nebodera, a mnoge fasade, okatnice i krovišta nagrizao je zub vremena. Osim što estetski ostavljaju ružnu sliku “Cvita Mediterana“, pukotine i povremena urušavanja fasada ili cijelih betonskih komada prava su sigurnosna prijetnja svim građanima Splita i njihovim gostima.

VEZANI SADRŽAJ:

Puno je problematičnih zgrada na Pujankama, Mertojaku, Splitu 3, Spinutu i u raznim drugim dijelovima Splita. Ništa bolja situacija nije ni u starog gradskoj jezgri u čijim dijelovima stare fasade prijete urušavanjem.

O ovoj problematici razgovarali smo s čovjekom koji ima višegodišnje iskustvo u otklanjanju prijetećih dijelova zgrada, djelatnikom tvrtke za visinske poslove.

– Stanje je katastrofa! Kada izađemo na teren baš svaki put se čudimo – kako to već nije palo! Ima i slučajeva gdje je nešto palo pa se samo ogradi ruševna fasada – kazao nam je sugovornik.

Danas smo dobili video materijal s nekoliko splitskih zgrada, ponajviše iz Spinuta. Stanje, nažalost, nije bitno drugačije ni u ostatku grada…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime