PRIJE 57 GODINA: Beatlesi prvi put nastupili u SAD-u

Vremenom je Beatlemanija rasla, pa su se Beatlesi, zbog nemogućnosti da se koncentriraju na svoje koncerte, povukli s turneja


Na  današnji dan, prije 27 godine – točnije 7. veljače 1964. godine, The Beatles, najveći glazbeni bend svih vremena po prvi puta nastupio je u Sjedinjenim Američkim Državama.


U to vrijeme je bilo jako teško doći iz Velike Britanije u SAD i napraviti uspjeh, kao i obratno. Zato su Beatlesi čekali svoj pravi trenutak. Naime,  nakon što su osvojili ne samo britansku publiku nego i onu širom Europe , došlo je vrijeme da se otisnu i preko Atlantika.

Beatlemanija se pojavila u Velikoj Britaniji, a potom proširila po cijeloj Europi, zatim u SAD-u i konačno po cijelom svijetu. Manifestirala se u masama obožavateljica grupe, koje su vrištale kad god bi se Beatlesi pojavili.

Vremenom je Beatlemanija rasla, pa su se Beatlesi, zbog nemogućnosti da se koncentriraju na svoje koncerte, povukli s turneja. Obožavatelji su h nastavili  progoniti i poslije toga, sve do konačnog raspada grupe 1970. godine.

Podsjetimo, Beatlemanija je u SAD-u počela istog trenutka kad su Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr  i George Harrison sletjeli u Ameriku.U Americi su nastupili u popularnom ‘Ed Sullivan showu’ koji je gledalo preko 73 milijuna ljudi, a zanimljivo je da je za vrijeme njihovoga nastupa zabilježena najmanja stopa kriminala u SAD-u.

“Ono što ih je krasilo, bila je njihova scenska pojavnost, velika količina osobnog magnetizma i uzbuđenja koje su davali publici. Odmah su me fascinirali.” na ovaj je način Brian Epstein  objasnio svoj prvi susret s The Beatlesima na njihovom radnom mjestu u Cavern Clubu. Tako je nekako počela jedna od najpoznatijih i vjerojatno emocionalno najintenzivnijih veza menadžer – klijent u povijesti.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime