Prijavi se na BESPLATAN jednodnevni seminar – “Škola diplomacije” u Klisu!

Program Škole diplomacije uključuje više predavanja profesora Visoke Škole, različite radionice i simulaciju diplomatskih pregovora. „Škola diplomacije“ također uključuje i druženje s bivšim veleposlanicima te završni domjenak i dodjelu diploma polaznicima seminara

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije “Dag Hammarskjöld”  kao prva i vodeća visokoobrazovna ustanova na ovom području, ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe, organizira besplatan jednodnevni seminar „Škola diplomacije“ koji će se održati u petak, 30. lipnja 2017. s početkom u 10 sati u Klisu (Providurov stan u tvrđavi Klis) u cilju prezentacije studija međunarodnih odnosa i diplomacije svim zainteresiranima za akademsko obrazovanje u ovom pravcu, bilo na preddiplomskoj ili diplomskoj razini.


Program Škole diplomacije uključuje više predavanja profesora Visoke Škole, različite radionice i simulaciju diplomatskih pregovora. „Škola diplomacije“ također uključuje i druženje s bivšim veleposlanicima te završni domjenak i dodjelu diploma polaznicima seminara.

Namjena seminara jest pružiti temeljne spoznaje o diplomaciji i diplomatskom pozivu i njegovoj važnosti te ponuditi znanja iz područja međunarodnih odnosa i diplomacije koja su univerzalno i životno primjenjiva, kako mladim ljudima koji tek trebaju stupiti na tržište rada tako i onima koji su već radno aktivni i prisutni na tržištu rada. Upravo iz navedenih razloga, „Škola diplomacije“ osobitu će pozornost posvetiti bitnim aspektima Europske unije kao međunarodne organizacije u čijim okvirima se odvijaju svi vitalni procesi za Republiku Hrvatsku i njene građane te području diplomatskog bontona i protokola koji će prezentirati osnovna pravila uljuđenog ophođenja i kulture.

Svijet u kojem živimo nikada kao danas nije bio promjenjiv i neizvjesan te ispunjen sa toliko nepoznanica o budućnosti. Shvaćanje političkog, pravnog i ekonomskog konteksta svijeta u kojem živimo, mogućnost predviđanja i planiranja temeljna je pretpostavka uspješnosti u budućem obrazovanju i radu, a ovaj seminar važan je korak prema tom cilju.

PRIJAVE I POPUSTI

Svi sudionici seminara organiziranih ove akademske godine ostvaruju popust od 10% na školarinu pri upisu studija u akademskoj godini 2017./2018.!

Prijave se primaju do 26. lipnja 2017. na telefon (01) 3700 666 ili e-mail tajnistvo@diplomacija.hr


Molimo da u prijavi navedete:
IME I PREZIME
DATUM I GODINA ROĐENJA
KONTAKT (e-mail i tel.)
ŠKOLA/FAKULTET KOJI TRENUTNO POHAĐATE

Svjetska karijera počinje ovdje!
Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije “Dag Hammarskjöld”Novi studijski program u Klisu – biraj obrazovanje za svjetsku karijeru!

Želite uzbudljiv posao, mnogo putovanja i upoznavanja različitih kultura te civilizacija? Zanimaju vas međunarodni odnosi i diplomacija? Ovo je članak za vas! Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld iz Zagreba, kao prva i vodeća ustanova u obrazovanju stručnjaka u području međunarodnih odnosa i diplomacije, i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe, od sljedeće akademske godine pokreće studijski program u Klisu! Baviti se ovim poslom uistinu zvuči sjajno. Malo je koja karijera tako atraktivna, uzbudljiva i zanimljiva, a istovremeno toliko cijenjena i tražena na tržištu rada.

Na Visokoj školi provode se dva studija: preddiplomski stručni studij koji traje 3 godine ili 6 semestara te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnik/prvostupnica  međunarodnih odnosa i diplomacije i – specijalistički diplomski stručni studij koji traje 2 godine ili 4 semestra te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalist/specijalistica međunarodnih odnosa i diplomacije.

Mogućnost izbora između čak osam stranih jezika, diplomatski protokol i pravila uljudnog ophođenja, shvaćanje svijeta u kojem živimo iz političkog, ekonomskog, povijesnog i pravnog aspekta te usvajanje suvremenih modela komunikacije i znanja o odnosima u globaliziranom svijetu osnovna su zadaća multidisciplinarnog studijskog programa VŠMOD-a. Moderni pristupi procesima usvajanja znanja i rad u manjim studijskim grupama uz stalnu dostupnost svjetski uglednih predavača jamče, uz klasične oblike usvajanja znanja, interaktivnu nastavu i razmjene mišljenja o aktualnim svjetskim problemima i mogućim rješenjima.

Svaki tjedan nas posjećuju gosti predavači, većinom veleposlanici stranih zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj, ali i ostale utjecajne osobe iz javnog života Hrvatske i svijeta kako bi pred studentima iznijeli vlastita stajališta o aktualnim temama.

Upoznavanje s različitostima kultura i civilizacija, razumijevanje drugačijeg načina razmišljanja od našeg uistinu obogaćuje čovjeka i nužan je preduvjet za uspješno bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom. Kako bi doskočili tom izazovu, našim studentima omogućena su studijska putovanja. Do sada smo posjetili sve zemlje u okruženju, ali i one daleke, primjerice Tajland i Indiju. U Indiji smo se susreli sa premijerom, dok nas je za posjeta Španjolskoj primio osobno španjolski kralj, a prilikom javnog obraćanja na Trgu Svetog Petra studente VŠMOD-a je na hrvatskom jeziku pozdravo papa Benedikt XVI.

Visoka škola omogućava studentima razne aktivnosti izvan nastavnog procesa, kao primjerice sudjelovanje u studentskom časopisu gdje se stječu osnovna znanja iz područja novinarstva i odnosa s javnošću, ili sudjelovanje u odboru za protokol koji radi na planiranju i provedbi konferencija, posjeta uglednih dužnosnika i drugih važnih događaja. Takvim iskustvom preuzimanja odgovornosti studenti stječu organizacijske kompetencije u poslu, što je danas kod poslodavaca iznimno cijenjeno.

U praksi je potvrđeno da naši studenti imaju široke mogućnosti zapošljavanja, pa tako s diplomom Visoke škole počinju raditi u raznim predstavništvima i tijelima međunarodnih organizacija u zemlji i inozemstvu (primjerice EU), državnim institucijama (MVEP i ostala ministarstva, veleposlanstva RH u inozemstvu i veleposlanstva stranih zemalja u RH), privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama te u zakladama u zemlji i inozemstvu.

Jedno je sigurno- želite li postati cijenjenim i traženim stručnjakom na području međunarodnih odnosa i diplomacije – svjetska karijera počinje ovdje! Najbolje obrazovanje je stiglo pred vaša vrata!

Posjeti nas na www.diplomacija.hr i saznaj više o VŠMOD-u!

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0