U tijeku su prijave za Planinarsku školu u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva “Kozjak”.

Planinarska škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, osam predavanja i osam izleta, odnosno vježbi. Pruža osnovna znanja za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a.

Upisnina za Planinarsku školu je 200 kuna, a prilikom upisa obavezno je učlanjenje u planinarsko društvo (osim onih koji već jesu članovi nekog društva), što iznosi 80 kuna za odrasle, a za đake, studente i penzionere 50 kuna. Za učlanjenje je potrebna osobna iskaznica ili drugi valjani dokument. Za maloljetnike je potrebna suglasnost o pohađanju škole koju trebaju potpisati roditelji/staratelji.

Kao član Društva, postajete i član Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), dobivate kolektivno osnovno osiguranje od povrede na izletima te popust od 50 posto za noćenja u planinarskim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji. Za pomoć u praćenju nastave, polaznici će dobiti “Priručnik o osnovama planinarenja”, Alana Čaplara i pomoćno uže 5 metara (promjera 6 mm), tzv. “zamku”. Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak, a ostala oprema se upotpunjuje postupno s planinarskim iskustvom. Instruktori škole i iskusniji planinari će polaznicima pomoći kod nabave ostale opreme.

Upisi u školu traju do popune, odnosno do 30 polaznika. Planinarska škola počinje 17. rujna, a ostalo je tek nekoliko mjesta, zato požurite. Prijaviti se možete na broj mobitela 091 540 5381 (Marko Lemac) ili putem Facebook stranice HPD Kozjak – Kaštel Sućurac.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime