Već tri generacije učenika što osnovnih što srednjih škola uvedeno je u svijet programiranja zahvaljujući – EDIT CodeSchool – najvećoj školi takve vrste u Hrvatskoj. U organizaciji ICT Županije i u suradnji s učiteljima i profesorima informatike sustavno se radi na digitalnoj pismenosti nositelja naše budućnosti – onih najmlađih.  Od učenja osnova do naprednijeg programiranja – EDIT CodeSchool pokriva sve. Besplatan je, i što je najvažnije, pruža djeci direktan dodir s tehnologijama i zanimanjima budućnosti. Djeci koja možda i ne bi imala priliku to iskusiti, s obzirom na sredine iz kojih dolaze.

A, tamo se, kako smo se mi sami iz ICT Županije uvjerili, krije iznimno vrelo programerskog i poduzetničkog talenta koje samo treba uvesti u svijet IT-ja i otvoriti im vidike svijeta konkretnog programiranja čime se strateški udaraju temelji društva koje je daleko kompetitivnije i koje bi nam danas-sutra omogućilo što više dana kao što je bio četvrtak 17. rujna. Dan kada je odjeknula vijest o potencijalnom „braku“ Rimca i Bugattija, te akviziciji Nanobita od strane švedskog giganta mobilnih igara Stillfront grupe za 148 milijuna dolara.

Dosad je preko 1700 djece iz Splita, Makarske, Imotskog, Trogira, Omiša, Supetra, Kaštela, Solina i Sinja prošlo EDIT CodeSchool i u ICT Županiji čvrsto vjerujemo da smo na dobrom putu ako ne kreiranja onda barem inspiriranja budućih osnivača novih Rimaca, Nanobitova, Infinuma, Infobipova…

I zato uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji upisujemo četvrtu generaciju učenika u EDIT CodeSchool 2020/2021 – najveću školu primijenjenog programiranja u Republici Hrvatskoj, koja će se održati u 26 osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije u gradovima Split, Kaštela, Omiš, Trogir, Imotski, Sinj, Supetar i naseljima Šestanovac i Grohote.

Ove školske godine polaznicima će posebno kreirani moderni materijali sa zadacima biti dostupni na vlastitom Moodleu, a kroz četiri vrste tečajeva naučit će kako izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije. Tijekom edukacije svi polaznici dobit će temu za izradu završnih radova, a najbolje čekaju i prigodne nagrade.

Oni koji se prijave do 27. rujna će kroz Osnovni tečaj u osnovnim školama (7. i 8. razredi) od ove godine ući u svijet razvoja inteligentnih web aplikacija (RIWA), inovativni koncept gdje polaznike učimo osnovama umjetne inteligencije i strojnog učenja te osnovama HTML-a, CSS-a i Javascripta. Učenici prolaze kroz sve faze osmišljavanja i izrade inteligentne web aplikacije koja može prepoznati predmet koji se nalazi na slici.Kroz Osnovni tečaj i Srednji tečaj u srednjim školama polaznici nižih razreda srednjih škola detaljnije usvajaju HTML, CSS i JavaScript kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica.

Tu je i Napredni JavaScript tečaj za više razrede srednjih škola kroz koji polaznike podučavamo programiranju web aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka.

EDIT – Edukacijski IT centar je aktivnost projekta ICT županija kojim ona pokreće, promovira i unapređuje IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije.

Potražnja za IT zanimanjima već godinama raste, a ova izazovna godina samo je dodatno naglasila važnost digitalnih vještina budući da je u samo nekoliko mjeseci skoro cijeli svijet prešao „online“. Time se samo potvrdila neumitna činjenica kako će oni s potrebnim znanjem i vještinama imati daleko bolju poziciju na tržištu rada.

A zahvaljujući ICT Županiji danas je to znanje daleko bliže nego što je prije bilo. Šteta je propustiti priliku naučiti samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije upoznavajući razvojna sučelja koristeći najnovije tehnologije. A pri tome ujedno i steći iskustvo timskog rada, te dobro se zabaviti!

Prijaviti se mogu učenici (7. i 8. razreda) osnovnih škola  i 1.-4. razreda srednjih škola u SDŽ sa ili bez prethodnog znanja iz programiranja (ovisno o razini tečaja na koji se prijavljuju). Polaznici prethodne generacije EDIT CodeSchoola su također pozvani da se upišu i slušaju napredniji sadržaj!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime