PRIČE O SPARTI VOL. 71 Klaun Spartanko želi i u vrtiće, nada se naći svoje mjesto pod suncem

Stvara djeci ljubav prema igri, sportu, natjecanju te ih ući da su uvijek pobjednici, ako su se dovoljno trudili, bez obzira na rezultat

Iza klauna Spartanka stoji Nikola Barbarić, po struci viši kondicijski trener i sportski menadžer. Godinama je volontirao po klubovima u radu s djecom, a bio je vojni policajac i snajperist u vojsci.


Kako je završio fakultet, profesionalna vojska ga je htjela poslati u časničku školu 10 mjeseci u Zagreb, taman kad mu je žena Vanja rodila prvog sina Mihaela. Nikoli nije padalo napamet da se toliko dugo odvoji od obitelji, te odbija napredovanje i visoki čin, daje otkaz te osniva Sportsku akademiju Sparta gdje okuplja najviše djece vrtićke dobi od većine klubova u Hrvatskoj i Splitu, i to radi kvalitetno na jednoj lokaciji sa svojim timom koji danas čini 10 trenera.

Osmislio je Spartanske igre za djecu, interaktivne rođendane gdje se djecu animira čitavo vrijeme. Ne zabavljaju ih sprave već pomno položen program koji je Nikola osmislio. Takav rođendanski program, u atomskom skloništu na Pujankama koje je bilo u derutnom stanju dok ga Nikola nije preuredio sa svojim prijateljima jer novca nije bilo dovoljno, vrlo brzo postaje među popularnijim programima u Splitu.

Nikola počinje raditi partije za svoje Spartance od 60 minuta pa 90, 120 te na kraju 240 minuta i čitavo vrijeme vodi program. Počinje pisati knjigu interaktivnih igara u kojima je cilj da djeca zavole sport, sociološki da napreduju, te da kognitivno postanu što brži u kompleksnim zadatcima i to sve naravno kroz igru. Počinje raditi s djecom sa smetnjama te ga vrlo brzo ga svi centri i klinike počinju preporučivat.

Nikola odluči otići korak dalje s animacijom te osmisli program za klauna Spartanka koji je kombinacija statičkih i dinamičkih igara, plesa, trikova, gegova, pjevanja, modeliranja balona, s glavnim ciljem da stvori euforiju među djecom te da svi osjete da su društveno korisni, da vrijede, i da su svi pobjednici. Program Akademije Sparta je verificiran od strane Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje.


Klaun Spartanko čeka svoju priliku da ga se pozove u vrtiće i da mu se da prilike da pokaže kako spoj odlične energije, struke i iskustva znače puno ako se znaš i spustiti na dječju razinu.

Klaun Spartanko na početku je svog rada, ali nada se da će strpljivo i polako, korak po korak, naći svoje mjesto pod suncem.Stvara djeci ljubav prema igri, sportu, natjecanju te ih ući da su uvijek pobjednici, ako su se dovoljno trudili, bez obzira na rezultat.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime