PRIČE O SPARTI VOL. 65 Nikad ne smijemo zaboraviti da smo bili djeca

Igra strukturirana ili ne, jednostavna ili kompleksna, timska ili individualna, teambuilding ili štafetna nam služi da nikad ne zaboravimo da smo bili djeca

Igra je temeljni komunikacijski jezik djece i mi tako s djecom pričamo u našoj Akademiji Sparta i djeca na taj način mnogo više gradiva usvoje i budu motivirana cijelu godinu.


Igra je njihova bitna potreba i naš trenerski tim to uvijek ima na pameti jer tako postižemo sve ono što je dobro za njih. Dragi roditelji, nemojte nikada zaboraviti da ste bili djeca. Npr. kad dijete ne želi jesti, roditelj može vikati, a može i zaigrati se sa leti leti aviončić i dijete tada sve pojede. Onda dijete neće npr. da skoči u dalj. Vi možete biti van sebe, a možete i pretvoriti se u žabu i grega grega i djete skoči u dalj i želi ponovno.

Ako uđemo u taj mood dok pričamo s djecom možemo im pomoći ostvariti puno veći potencijal, nego kad očekujemo da nas dijete sluša samo zato što smo trener ili roditelj. Igra strukturirana ili ne, jednostavna ili kompleksna, timska ili individualna, teambuilding ili štafetna nam služi da nikad ne zaboravimo da smo bili djeca.

Ona je dragocjeni i najkorisniji alat za rad s djecom. Njome direktno ulazimo u dječji svijet odakle možemo voditi djecu u neke nove svjetove, na sve veću i veću razinu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime