PRIČE O SPARTI VOL. 60 “Želimo zadržati hokej u Splitu. Kad ga Grad Split prihvati, bit će puno lakše”

"Kamen po kamen palača, zrno po zrno pogača, godina po godina hokej klub"

Već pet godina igrali smo hokej na travi u Splitu. Bili smo jedini klub u Dalmaciji, dok ih na sjeveru ima petnaestak i imaju svoju infrastrukturu, koju mi nemamo u Splitu.


Najstariji hokejski klub u Zagrebu je stariji od Hajduka. Tako da hokej ima ogromnu tradiciju u Hrvatskoj. Velik je to sport, po praćenosti treći u svijetu. U nekim državama nacionalni sport broj jedan, a igra se na svim kontinentima, u svim državama, u nekim državama, igra ga više žena, dok u nekim više muškaraca. Ogroman je to sport. Bez muke nema nauke, a tako je i u Splitu.

Iako najsportskiji grad na svijetu, nije baš da lako prima nove sportove. Ali entuzijazam može napraviti više stvari nego novac, to sam uvijek tvrdio. Pet godina putujemo jer nemamo igrat protiv koga u Dalmaciji. Nedavno smo čuli da se otvara hokej klub u Kninu. Itekako smo sretni radi toga. Vrlo rado ćemo im biti podrška i daj Bože da to uspije, imat ćemo igrati protiv koga skoro svaki vikend.

Mi gore, oni kod nas, ne znam što bi bilo ljepše. Neke stvari ne cijeniš dok ih imaš, ali kad ih nemaš onda znaš koliko bi značile. Uvijek smo bili jako ponosni na našu djecu i seniore. Djeca su također pioniri hokeja. Godinama igraju i brane boje Spartanca po prvenstvima i kupovima.

Sretni smo bili što smo naručili i šponde koje se stavljaju uz rub igrališta, tako da još kvalitetnije možemo igrati hokej. Stigao nam je i razglas, tako da možemo raspaliti glazbu dok igramo hokej.

Koliko god razvojni put bio težak, svako malo se pojave novi trenutci koji nam daju vjeru da ćemo uspjeti zadržati hokej u Splitu. Barem dokle ga grad Split ne prihvati, a tada bi trebalo biti puno lakše. Izdržali smo već pet godina u igri. Sada nam je cilj održati se sljedećih pet. Kamen po kamen palača, zrno po zrno pogača, godina po godina hokej klub.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime