Nogometaši Jadrana iz Ploča odlično su krenuli u utrku trećeligaša s juga, u tri kola Pločani su ostvarili sve tri pobjede uz impresivnu gol razliku od 12:2, a kao najbolji pojedinac istaknuo se Abel Kalfić koji je u prošlome kolu na gostovanju u Biogradu domaćem Primorcu utrpao tri pogotka pa je zaslužio da bude prvi junak naše priče iz lige treće.

Dvadesettrogodišnji Abel svoj je nogometni put započeo u rodnoj Čapljini odakle i danas svaki dan putuje u Ploče na treninge i utakmice Jadrana (dnevno prijeđe 80 kilometara), što za ovog samozatajnog nogometaša Jadran nije nikakav problem, no najbolje je da se sam predstavi:

– Nogomet igram od svoje desete godine, prve korake napravio sam u “Hajdukovoj akademiji” koja se nalazila u Klepcima nedaleko od Čapljine. Poslije sam prešao u HNK Čapljinu (klub koji igra u drugoj ligi BIH), gdje sam igrao u svim kategorija omladinskog pogona, da bi prije tri i pol godine stigao u Jadrana iz Ploča. U početku sam u Jadrana bio krilo sada sam bliže golu u ulozi napadača, tako sam više u situacijama za gol – rekao je Abel Kalfić.

Prije početka nove sezone na trećeligaškom jugu mnogi su poznavatelji prilika vidili Pločane kao jedne od glavnih favorita za sami naslov prvaka, to su Pločani su najavili dobrim partijama na proljeće prije korona prekida prvenstva, a rezultati u uvodna tri kola nove sezone pokazuju da su te tvrdnje itekako istinite, nakon pobjede na otvaranju sezone protiv Makarskog Zmaja Jadran je kod kuće na svome stadionu kultnog naziva Jadranovo deklasirao Zagoru sa 6:0 da bi u prošlome kolu projurili kroz Biograd sa pobjedom 3:1.

– Mnogi su nas prije početka prvenstva stavljali u uži krug kandidata za naslov i za sami vrh tablice, mi nismo puno marili za to, jer prvenstvo je kompleksno, mi smo jedna radna ekipa i odlučili smo sve dati od sebe pa kako Bog da. Krenulo je jako dobro, naravno da smo sretni i zadovoljni i daj Bože da tako i ostane. Radimo jako dobro, treniramo naporno, prije svega naš je trener Mario Oršulić to sve dobro posložio, vjeruje nam, unio nam je sampouzdanje i to pokazujemo i na terenu. – kaže Abel Kalfić.

Što se promijenilo nakon zadnje utakmice za tebe kada si sam pomeo uvijek neugdnog i tvrdog Primorca na domaćem terenu?– Ne bih tako rekao, nisam ih ja sam pomeo, iza sebe imam dobru ekipu i odličnog trenera, mi smo zajedno došli do te pobjede, ne bih sebe nikako uzdizao. Nisam primjetio da se išta promjenilo a oće li me protivnici drugačije gledati nakon ovog hatricka to ćemo vidjti, nadam se da neće.

Kako vidiš nastavak sezone i gdje vidiš Jadran na kraju prvenstvene utrke i što želiš za sebe osobno?

– Želim da ovako nastavimo kako smo i počeli pa čak i još jače, da ostanemo prizemni i skromni kakvi smo i do sada bili a sve ostalo će doći. Prvenstveno je dugo i teško i treba ići utakmicu po utakmicu, a ja vjerujem u svoje suigrače i klub da možemo pratiti taj ritam, moje želje su vezane uz Jadran i uspjeh ove momčadi koja je zaista dobra i kvalitetna što ćemo nadam se i pokazati u nastavku prvenstva. – zaključuje Abel Kalfić prvi strijelac treće lige jug.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime