Srdelice su još jednom oduševile. Ovoga puta povodom 108. rođendana Hajduka izveli su hajdučku navijačku pjesmu uz prigodnu koreografiju sa šalovima i zastavama s Hajdukovim obilježjima.

O Hajduče, dica tvoja vole te
O Hajduče, bila boja vije se.
Jer dok je mora, Marjana i bora,
Dalmacija voli te…” – pjevaju Srdelice u glas pod vodstvom legendarnog voditelja Jovice Škare.

Podsjetimo, Dječji zbor „Srdelice“-za kontinuirano i kvalitetno okupljanje djece i njegovanje glazbene baštine

Dječji zbor „Srdelice“ obilježava 40. obljetnicu svog postojanja i rada. „Srdelice“, pod vodstvom Jovice Škare, su već godinama u Splitu i Dalmaciji najveći i najbrojniji dječji zbor koji okuplja djecu od 3 do 14 godina. Od svog osnutka do danas „Srdelice „ su izgradile obiman ali i prepoznatljiv program.

Lani su dobili javno priznanje Grada Splita u kategoriji skupne nagrade.

Poznati i priznati autori za ovaj su zbor napisali pregršt pjesama o dječjoj svakodnevici. „Srdelice“ tako pjevaju o dječjim igrama i maštanjima, ljubavi prema roditeljima, braći i sestrama, svojim vršnjacima i svojoj domovini Hrvatskoj. Pjesme govore i o Dalmaciji i gradu Splitu i to kroz tradicijske narodne skladbe. Značajan dio programa „Srdelica“ čine i prigodne sakralne pjesme kao i one koje obično svrstavamo u naše etno glazbeno nasljeđe.
Dječji zbor „Srdelice“ čest je gost raznih pozornica, koncerata, festivala, smotri, susreta u Splitu i diljem Lijepe naše ali i gost bolničkih hodnika, staračkih domova i tvorničkih hala.

Glazbena kritika je ovaj zbor svrstala u sam vrh našeg amaterskog dječjeg pjevanja. Također u dječjoj diskografiji i drugim vidovima nosača zvuka „Srdelice“ su ostavile originalan i prepoznatljiv trag.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime