Policija je jučer izvijestila da nema evidentiran događaj oko migranata koji su navodno prisilili starijeg hrvatskog državljanina iz Aržana da ih odvede kroz šumu.

– Nismo zaprimili dojave niti imamo evidentirane takve događaje na području naše PU – kazala nam je u ponedjeljak Sanja Nazlić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Danas su iz PU splitsko-dalmatinske poslali novo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U odnosu na zaprimljenu prijavu da 77-godišnjeg muškarca da su mu u nedjelju 30. kolovoza, za sada nepoznati muškarci, oko 15 sati navodno zaprijetili oružjem, dok se vraćao iz Republike Hrvatske u Republiku BIH gdje trenutačno boravi te ga prisilili da ih odvede kroz šumu, provodimo kriminalističko istraživanje.

Prema prvim zaprimljenim informacijama sve je upućivalo na to da se navedeni događaj odvio na području Bosne i Hercegovine te je u suradnji s nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine započeto kriminalističko istraživanje.

Daljnjim provođenjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica policijski službenici jučer tijekom dana obavili su detaljan razgovor s oštećenim, te su s istim izašli  na mjesto događaja kako bi utvrdili gdje se točno događaj dogodio.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se događaj najvjerojatnije desio uz samu granicu i to nekih 50 metara u Republici Hrvatskoj. Na okolnosti ovog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje”, stoji u današnjem priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime