Preminuo vlasnik jedne od najznačajnijih hrvatskih tvrtki

Počivao u miru


Danas prijepodne u Varaždinu je u 84. godini preminuo Dragutin Drk, jedan od najznačajnijih varaždinskih gospodarstvenika, javlja Varaždinski.net.


Dugi niz godina bio je na čelu poslovnog sustava Vindija koji je iznjedrio cijeli niz velikih brendova u prehrambeno-prerađivačkoj industriji.

Drk je rođen 25. rujna 1937. u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. U Vindiji, koja se tada zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. godine, na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju, a direktorom postaje 1965. godine.

Tijekom pretvorbe i privatizacije s vremenom je postao većinski vlasnik tvrtke, s više od 90 posto dionica. Tijekom godina tvrtka se širila i prerasla u grupu, kupnjom Koke, otvorenjem stočne hrane, pokretanjem Vindona te kupnjom niza drugih tvornica u regiji.

U javnosti i medijima se rijetko pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen. U jednom od njegovih posljednjih javnih istupa govorio je o poslovanju tijekom koronakrize. Brojkama je opisao značaj Vindije za domaće gospodarstvo. U Grupi Vindija, rekao je tada, radi oko 3700 radnika, a poslom je uz nju vezano još oko 1400 kooperanata, što znači da se radi o čak 5000 obitelji koje žive od prodaje Vindijinih domaćih proizvoda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime