Danijelu Subašiću umro je otac Jovo. Imao je 65 godina. Upravo je svog oca Subašić tijekom karijere isticao kao jedan od najvećih motiva, piše Index.

Subašić je rođen u Zadru. Njegova majka Boja je iz Raštevića, a otac Jovo bio je podrijetlom iz Zagrada. Upravo zbog imena oca, umirovljenog pekara pravoslavne vjeroispovijesti, srpski mediji znali su pisati da je Subašić Srbin, iako je on nekoliko puta poručio da je Hrvat i da je sve što je radio u reprezentaciji radio za hrvatski narod. Zbog povezivanja sa srpstvom je prije desetak godina čak imao i problema s ocem svoje supruge.

Otac Jovo dao je nekoliko intervjua nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji

Budući da je Subašić bio jedan od najvećih junaka epskog srebra prije dvije godine u Rusiji, mediji su se počeli zanimati za njegovu obitelj. Otac Jovo tada je dao intervju za srpski tabloid Kurir u kojem je otkrio kako je obitelj proživjela Svjetsko prvenstvo.

“Najteže nam je bilo protiv Danske. Bila je to prva utakmica nokaut faze. Ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Međutim, kada su došli penali, znao sam da će biti dobro. Prošle sezone nije obranio nijedan penal, a prije toga ih je skinuo 17”, rekao je Jovo, piše Index.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime