PREMINUO NA DANAŠNJI DAN Glavašević objavio dirljivu poruku o Stipetiću: “Počivao u miru generale, naše ću razgovore uvijek pamtiti”

"O tome koliko je Stipetić bio častan čovjek možda najbolje svjedoče riječi kojima ga je zapovjednik poražene vojske pozdravio"

Na današnji dan 2018. preminuo je stožerni general Petar Stipetić. Njega se danas prisjetio saborski zastupnik Bojan Glavašević te je objavio dirljivu poruku koju prenosimo u cijelosti:


“Na današnji dan, prije tri godine, umro je general Petar Stipetić, osloboditelj Banije u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Na slici je ovjekovječena predaja 21. kordunskog korpusa Armije tzv. Republike Srpske Krajine, koju je Stipetić izborio poštivajući sva pravila ratovanja i upotrebljavajući briljantnu vojnu taktiku. Nakon predaje, general Stipetić je svim oficirima poražene vojske dozvolio da zadrže svoje osobno oružje i pozivao sve srpske civile u bijegu da ostanu na oslobođenom području uvjeravajući ih da će biti sigurni i da ih nitko neće maltretirati.

O tome koliko je Stipetić bio častan čovjek možda najbolje svjedoče riječi kojima ga je zapovjednik poražene vojske pozdravio prije nego što je na haubi njegovog auta potpisao kapitulaciju i predaju oko 5000 vojnika, salutirajući mu:

“Gospodine generale, pukovnik Čedo Bulat, zapovjednik 21. kordunskog korpusa, predajem vam korpus i čestitam hrvatskoj vojsci na pobjedi”.

Počivao u miru generale. Naše ću razgovore uvijek pamtiti”, poručio je Glavašević na Facebooku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime