Za Ivana Rapića Inna šira javno je čula 2014. godine kada je izdao duet s Oliverom Dragojevićem “Ti si sve”, a sada izdaje novu pjesmu “Tražim te”.

Mladi splitski pjevač ima dodatan razlog za zadovoljstvo jer je upravo potpisao ugovor s izdavačkom kućom “Dallas”.

Povodom premijere spota porazgovarali smo s talentiranim Splićaninom.

Ivane, imaš novu pjesmu. Tko je napisao tekst i glazbu i kako je pjesma nastala?

– Sama pjesma je snimljena prije godinu dana, a procijenio sam da je sada pravo vrime za izdavanje spota. Čeka san da se sve nekako posloži, a naravno i spot je danas vrlo bitna stvar. Spot može dočarat pismu u punom svjetlu .

Što se tiče teksta, glazbe i aranžmana, ka i uvik, sve radin sam. Smatram da tako najuvjerljivije mogu iznit to što osjećam, a mislin da drugi vrlo teško mogu iznijeti tuđi život, tuđe iskustvo.

Inače, ova je pisma nastala baš u jesenske, kišne dane. Tad se čovik umiri, stopi se s kišom, a misli odlutaju u neke prošle izgubljene dane. Samo slušajući kišu, uspomene naviru, bude se dobre i loše uspomene. Tako da sam baš zato čeka jesen da objavim ovu emotivnu pismu.

Snimio si zanimljiv spot. Zašto baš u susjednoj BiH?

– Režirao sam spot jer san od starta zna šta želim dobit. Tražija san jezero i šumu tako da mi je Ramsko jezero bilo idealno. Stvarno je to lipo misto. Nije da ni kod nas nema takvo nešto, ali tija san baš tamo. Dopalo mi se na prvu. Spot je snimao talentirani mladi splitski redatelj Andrija Jurčević. Moram ga spomenit jer momak je tako mlad, a svaki kadar mu je fantastičan. Uvik zna šta radi. Zahvale idu Marini Antunović na sudjelovanju u spotu. Napravila je maksimalno profesionalno.Sve je ispalo kako san zamislija, nadam se da će se i gledateljima svidit.

Kako bi opisao glazbu koju radiš?

– Mislin da je svaka moja pisma imala svoj put. Ne radin šablonski. Tražin zvukove svaki put iznova. Mislin da će neko drugi najbolje reć koji je to glazbeni pravac jer ja svaku sljedeću pismu radim na način koji mislim da toj pismi najbolje odgovara.

Postoje izvođači koji uopće ne izdaju autorske pjesme nego isključivo gažiraju na tuđim stvarima. Gažiraš li ti?

– Svi mi gažiramo na ovaj ili onaj način. Ipak, je to danas preživljavanje. Za sebe moran reć da gažiran ono šta ja volin. To su strane balade, neki domaći izvođači bliski mom glazbenom ukusu; Oliver, Gibo, Massimo…

Kakvi su ti planovi do kraja godine i u nadolazećoj godini?

– Ukratko, još dvi pisme, a onda mi je velika želja prvi samostalni koncert. Koncert je u fazi realizacije, ali neće se dogodit sljedećih miseci. Puno je posla, a nadan se da će se to dogodit u lito 2019.

Imaš zanimljivo glazbeno iskustvo s Oliverom koje samo dokazuje kolika je veličina bio. O čemu se radi?

– Često sam priča o Oliveru.Svi znaju ko je on bija. Bija je velik čovik i glabenik. Čovik je pomaga svima, tako i meni. Bija san najsritniji na svitu kad je prista da snimimo pismu, sritan ka dite. Sićan se da san skaka po autu od sriće kad sam dobija pozitivan odgovor. Ukratko, Oliver mi je pokaza da se svaki trud isplati, da san napravija nešto šta vridi. To mi je dalo novi glazbeni život, novi cilj. I zato, hvala Olivere, do neba. Fališ i falit ćeš uvik.

Planiraš li još kakvu glazbenu suradnju?

– Za sada ne baš. To se nekako spontano dogodi. Volim radit solo i želim da me tako publika pripozna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime