Na redakcijski email (info@dalmacijadanas.hr) javila nam se čitateljica s područja Prugova s molbom za objavu fotografiija psa napuštenog uz prometnicu u Konjskom.

– Kuća mi je puna udomljenih životinja i nisam u mogućnosti da pored svoja tri psa i brojnih mačaka uzmem ovu prekrasnu kujicu. Ja je u prolazu nahranim, ali nekako je moramo maknuti s ceste, jer je pitanje vremena kad će izletjeti pred auto – kaže naša čitateljica.

Kujica je napuštena uz cestu kod trgovine Tommy i kafića Verona, a naša čitateljica kaže da ovo nije prvi put da se baš na tom mjestu ostavljaju neželjeni psi.

– Tamo je trgovina, pa valjda misle da će ih netko nahraniti. Ali problem je što je tu cesta, pa ako pas izleti, pogotovo noću, neće samo on stradati već i onaj tko se nađe za volanom – kaže.

Kujica je ostavljena prije oko 15 dana, nije agresivna i jako je plaha, a naša čitateljica apelira na sve koji joj mogu ikako pomoći ili pružiti bar privremeni zaklon, da to naprave čim prije moguće, jer nije sigurna koliko će na ovaj način poživjeti.

– Ja joj svaki dan iza posla donesem konzervu i vidim da je gladna, da me čeka, ali to nije trajno rješenje. Već sam vidjela objave po grupama na Facebooku, ali očito se još nije našao nitko za nju – kaže.

Ako ikako možete pomoći ovoj kujici ili znate nekoga tko bi joj mogao pružiti bar privremeni smještaj, uglavnom se zadržava pored kafića Verona (Konjsko) na gradilištu, ali i oko trgovine Tommy.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime