Roditelji učenika koji ne pohađaju izbornu nastavu iz vjeronauka zagrebačke osnovne škole Ivan Meštrović danas su svoju djecu “izvukli” s nastave pa ih vratili na 5. i 6. sat. Naime, zbog epidemioloških mjera djeca koja ne idu na vjeronauk ne smiju napustiti učionicu dok njihovi kolege imaju nastavu.

Roditelji su to učinili u znak bunta jer ove nastavne godine nema rješenja za njihovu djecu koju bi škola trebala zbrinuti dok traje ova izborna nastava.

Kristina Ercegović, mama jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk, za Telegram je kazala kako je ponuđeno “rješenje” diskriminirajuće i stigmatizirajuće. Naime, na početku nastave razrednica im je rekla da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu i da sjednu u zadnji red i stave slušalice.

“Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk”, rekla je Ercegović. Roditelji su se požalili razrednici te uputili pismo ravnatelju Milivoju Margelu koji im još nije ništa odgovorio.

Jučer je iz resornog ministarstva potvrđeno da će vjeronauk u osnovnim školama prvi put dobiti alternativni izborni predmet, po uzoru na etiku u srednjim školama, piše Jutarnji list. Predmet zasad još nema ime, a nisu poznate ni pojedinosti o izvedbi i datumu uvođenja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime