Prekinuto suđenje Sanaderu za optužbe da je uzimao mito od šefa MOL-a

Proces protiv Sanadera i Hernadija, šefa MOL-a, spojen je na zagrebačkom Županijskom sudu u prosincu 2015. godine, nakon odluke Ustavnog suda RH kojom je prva presuda Sanaderu ukinuta

Proces protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i šefa Uprave MOL-a Zsolta Hernadija zbog optužbi o 10 milijuna eura mita prilikom prodaje udjela Ine privremeno je prekinut, potvrdio je u utorak navečer za HRT sudac Županijskog suda u Zagrebu Ratko Šćekić.


Proces protiv Sanadera i Hernadija, šefa MOL-a, spojen je na zagrebačkom Županijskom sudu u prosincu 2015. godine, nakon odluke Ustavnog suda RH kojom je prva presuda Sanaderu ukinuta.

U međuvremenu, zbog nedoumice oko hrvatskog zahtjeva za uhićenje i izručenje Hernadija, Županijski sud u Zagrebu zatražio je očitovanje Suda Europske unije, a zahtjev je 18. svibnja ove godine i službeno zaprimljen na sudu u Luksemburgu. Taj sud trebao bi ocijeniti je li ignoriranje europskog uhidbenog naloga od dijela zemalja EU opravdano.

Naime, Njemačka i Austrija odbile su pritvoriti šefa MOL-a jer su njihova nadležna tijela ocijenila da je protiv Hernadija proveden postupak na sudu u Mađarskoj, te da mu se ne može dva puta suditi zbog istog kaznenog djela, prenosi Index .

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0