PREDSTAVLJEN NOVI TRENER HAJDUKA: “Sretan sam što sam ovdje, Hajduk je važan klub”

"Trebamo novu vjeru, vidim da imamo dobre igrače", kazao je TramezzaniU novinarskom salonu na Poljudu predstavljen je novi trener Hajduka koji će na klupi prve momčadi naslijediti pričuvu Boru Primorca. Boro se vraća na Akademiju, tamo gdje je započeo posao zbog kojeg se i vratio na Poljud.

Trenersko ime koje će već danas povesti “bijele” na svom prvom treningu je pedesetogodišnji Paolo Tramezzani, a s njim je Ugovor potpisan do ljeta 2022. godine.

– Hvala Bori Primorcu na ova dva i pol mjeseca što je stao za klub bez sekunde da se žali na nešto. Dao je svoj obol, bio je spreman ostati i duže, ali njegovo prirodno mjesto je Akademija. Dovođenjem sportskog direktora i trenera zaokružili smo stručnu križaljku.
Ono što je bitno, ne želimo se pripremat samo za sljedeću sezonu. imamo puno utakmica, moramo se borit za trofeje. Trener je po našoj mjeri, danas je počeo prijelazni rok i pravo je vrijeme da se ekipiramo. Odabir trenera je posao sportskog direktora, ali zajedno smo odlučili, vidimo ga na duže iako je ugovor potpisan do ljeta 2022.

Rekao je to predsjednik Uprave Lukša Jakobušić, nakon čega je riječ uzeo sportski direktor Mindaugas Nikoličius.– I ja bih se zahvalio Bori Primorcu, imali smo 10 dobrih trenera na našoj listi, imali smo malo vremena i težak posao. Evo vidite danas rezultate, vjerujemo da je dobra opcija za Hajduka. Karizmatičan je i energičan, bio je na mnogo mjesta, nije mu bilo lako. Trebamo trenera koji će dati maksimum u izgradnji kluba, na početku izgradnje novog Hajduka. Sezona nije gotova, imamo velike planove za ovu polusezonu, želimo Kup i kvalificirati se u Europu. Obavili smo razgovore sa igračima, mnogo njih bi željelo ostati u klubu, dva ili tri žele otići. Dat ćemo priliku igračima iz Akademije, oni će imati prednost ispred igrača koje bismo mogli dovesti sa strane. Imamo dosta različitih situacija vezano za igrače i za svakog treba naći najbolje rješenje.

Paolo Tramezzani

Tada se obratio i novi trener Hajduka Paolo Tramezzani:– Sretan sam što sam ovdje, ovo je važan klub ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Znam da nije najbolji moment ali dat ću svoj maksimum jer ovo je važna sezona, želim sačuvati momčad na dobrom putu. Igrači moraju vjerovati u ono što rade, moramo početi raditi. Trebamo novu vjeru, vidim da imamo dobre igrače. Važno je pronaći pravi put do pobjede u ovaj petak. Do 15. veljače dok traje prijelazni rok svaki će igrač dobiti priliku pa ćemo vidjeti gdje smo.

Promijenili ste mnogo klubova kao što je Hajduk promijenio puno trenera?

– Volio bih ostati duže nego u ostalim klubovima, želim Hajduka vratiti na razinu na koju pripada.

Koliko znate o ligi, igračima…?

– Imamo puno utakmica u kratkom periodu, s igračima još treba razgovarati; moramo ići korak po korak, nekada nije lako obući dres. Imamo i ligu i Kup, no što želim od mojih igrača je duh pobjednika i dobra pobjednička atmosfera. Svi moraju dati najbolje za ovaj klub, to je važno. Tek onda će doći rezultati. Želim da klub igra tečno, da respektiraju druge momčadi, sve te vrijednosti želim što prije usaditi u momčad.

Mijo Caktaš igra protiv Šibenika u ovaj petak, bilo je pitanje za predsjednika:

– Svi su igrači za sada na raspolaganju treneru. Kada bude nešto novo reći ćemo vam – rekao je Jakobušić.

Gdje je nestao trener Joško Španjić?

– On je sa Borom Primorcem u Akademiji do lipnja mjeseca ove godine.

Nastavak prvenstva za Hajduk je u ovaj petak kada igra na Šubićevcu protiv Šibenika. Novi trener i sportski direktor imaju pune ruke posla. Najgore od svega što još ne znaju s kakvim igračkim kadrom raspolažu. Sve će biti jasnije do kraja prijelaznog roka, a to je 15. veljače.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime