Predstavljanje knjige “I dok je srca, bit će i Kroacije!” Renate Dobrić u Teatrinu u Solinu

Riječ je o zbirci nagrađenih drama u kojima autorica kroz riječi hrvatskih baka i djedova, djece, branitelja i ostalih raznih generacija Hrvata progovara o obitelji, vjeri, domoljublju, prošlosti i tradiciji


Gradska knjižnica Solin u četvrtak 28. studenoga u 19 sati u Teatrinu organizira predstavljanje knjige Renate Dobrić “I dok je srca, bit će i Kroacije!” u izdanju Naklade Bošković iz Splita.


Knjigu će predstaviti: Ivona Jakić, novinarka HRT Split, Zoran Bošković, direktor Naklade Bošković i autorica, dok će u dramskom dijelu programa sudjelovati: Pere Eranović, glumac HNK Split; Marijan Grbavac, voditelj i glumac Dramske udruge Proložac; Mira Marinović Batić i Ivica Žegarac Žuti. U glazbenom dijelu programa nastupit će Zbor Osnovne škole kneza Trpimira (učenici iz Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca).

Riječ je o zbirci nagrađenih drama u kojima autorica kroz riječi hrvatskih baka i djedova, djece, branitelja i ostalih raznih generacija Hrvata progovara o obitelji, vjeri, domoljublju, prošlosti i tradiciji, pa tako npr. u drami “Oči su pune, ma je duša prazna” na kaštelanskoj čakavštini govori o božićnim običajima u Kaštelima u vremenu naših djedova i baka.

Ulaz je slobodan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime