Predsjednik Vlade čestitao Dan neovisnosti: “Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca”

Snažnim gospodarskim mjerama Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca te spasila više od pola milijuna radnih mjesta i sto tisuća poduzeća - kazao je

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana neovisnosti u kojoj stoji:


“Ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo kao spomendan na povijesne odluke Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

Donošenjem Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske potvrđena je volja hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države.

Na putu osamostaljenja i međunarodnog priznanja suočili smo se s velikosrpskom agresijom te je hrvatski narod za svoju slobodu i neovisnost podnio veliku žrtvu. Uz trajnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji ustrajno gradimo društvo koje počiva na domoljublju te univerzalnim vrijednostima slobode, demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene pravednosti.

Danas je više nego ikada prije Hrvatska snažno pozicionirana kao uvažena i respektabilna članica međunarodne zajednice. Dugo i predano pripremali smo se za naše prvo predsjedanje Vijećem Europske unije koje sada uspješno privodimo kraju, tijekom kojega smo se na najbolji mogući način nosili s nizom izvanrednih zbivanja.

Suočeni s pandemijom koronavirusa, globalnom krizom bez presedana, odgovornim ponašanjem i pravovremenim mjerama postigli smo zavidne rezultate u prvom poluvremenu te sačuvali zdravstvenu sigurnost građana. Snažnim gospodarskim mjerama Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca te spasila više od pola milijuna radnih mjesta i sto tisuća poduzeća. Zajedničkim naporima ususret izazovima koji su pred nama nastavit ćemo poduzimati mjere koje će štititi zdravlje i živote svih hrvatskih građana. Istodobno, na valu dosadašnjih postignuća, osigurat ćemo gospodarski oporavak Hrvatske te što veću ekonomsku i društvenu aktivnost. Pritom ćemo i dalje provoditi sve potrebne reforme koje će našoj državi i društvu nastaviti podizati kvalitetu života i kupovnu moć građana.


U ime hrvatske Vlade i svoje osobno, svim našim sugrađanima, Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i inozemstvu, čestitam Dan neovisnosti – poručio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

  1. OVO NIJE DATUM NEOVISSNOSTI NEGO KATOLIČKE REINKARNACIJE ,STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE, PA ODGIVARAM PREDSJEDNIKU MILaNOVIĆU I PLENKOVIĆU!!
    DRUŽE MILANOVIĆU ,TO JE DATUM ,KADA JE ZLOČINAČKI DUH KRŠĆANSTVA POBJEDIO SUVREMENI POJAM USTROJSTVA SOCIJALNE DRŽAVE U KOJOJ SU ŽIVJELI SVI ONI KOJI SU SE ODLUČILI 194IGODINE U REVOLUCIJI POKAZATI SUVREMENO USTROSTVO DRŽAVE KOJA NIJE PODIJLJENA PO KLASI NACIJI VJERI,RASI I DRUGIM SVOJSTVIMA NEPRIHVATLJIVIM ZA KRVOLOČNI-ZLOČINAĆKO-RASISATIČKO-NACISTIČKO KRŠČANSTVO . TADA NIJE VLADALO JEDINSTAVO ZAJEDNIŠTAVA ,NEGO NACI-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKO KRŠĆANSTVO.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime