Predsjednik GK Trstenik objavio slike razbijenih dječjih koljena: “Iz betona vire metalne šipke”

"Od Grada Splita nismo dobili ništa po pitanju sportske infrastrukture u Kotaru. Ono što je tužnije od te činjenice je da na tim svojim visinama gradskih fotelja, ne žele niti čuti za naše prijedloge rješenja"


Damir Barbir, potpredsjednik SDP-a Split i predsjednik Vijeća Gradskog kotara Trstenik, osvrnuo se na sportsko igralište na Trsteniku.


Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ponukani objavom Grada Splita povodom obnove športskih igrališta diljem Grada, moramo iskazati izuzetnu zabrinutost u odnosu Grada Splita prema stanovnicima Trstenika po pitanju športskih igrališta, a što su objavili na svom službenom Facebook profilu.

Grad Split u proteklom mandatu nije učinio ništa za goruća pitanja svakog stanovnika Trstenika, a jedno od njih je i pitanje igrališta u kotaru.

7000 ljudi žive na području Trstenika i iz svojih prihoda financiraju gradsku upravu, a temeljem toga je Grad dužan uvažavati probleme i nalaziti rješenja.

Po pitanju R1 zone, posljednje neiskorištene zone sportskog centra u Splitu nije učinjen ni minimum pristojnosti da se sazove sastanak sa svim zainteresiranim stranama u vidu nalaženja rješenja, a što nam je na naš prijedlog obećano.Naime, 9. srpnja 2019. smo dogovorili na sastanku koji je vodio zamjenik gradonačelnika Nino Vela da ćemo sjesti zajednički sa svim zainteresiranim stranama i pokušati doći do rješenja koje bi zadovoljilo (u mom slučaju prvenstveno) javni interes stanovnika Trstenika koji žude za sportskim centrom, a onda i interes vlasnika privatnog dijela parcele koji ima svoje interese. Dogovoreno je da ćemo u takvom formatu sastanak imati nakon ‘ljetne stanke’ iza 20. srpnja 2019. Nakon toga više ni riječi od zamjenika gradonačelnika po ovom pitanju.

Zanimljiv je i pomalo nevjerojatan podatak da prvaci splitskih osnovnih škola u nogometu 2019. godine su upravo djeca sa Trstenika. Ovo je slika sa njima na tom igralištuNa naš upit mailom iz 17. listopada da nam se pošalje zapisnik, a koji se vodio na sastanku, a koji smo poslali na više adresa, javio se jedino Damir Ordulj s odgovorom da on zapisnik nema te da se stavlja na raspolaganje za sastanak kada zamjenik gradonačelnika odredi termin. Zamjenik gradonačelnika do dana današnjega nije odredio termin po pitanju R1 zone na Trsteniku. Od prvog sastanka 9.srpnja 2019. pa do danas je prošlo više od godinu i pol dana.

Ponavljam, sastanak je bio neformalno sazvan za razdoblje ‘odmah nakon 20. srpnja 2019’. Pozvao sam i Gradonačelnika Oparu da pomogne. ‘Ništa nova’ rekao bi Oliver…

Nadalje, igralište u Ulici Šime Ljubića je takvo da iz betona vire metalne šipke na kojima su se i djeca ozljeđivala, zbog čega su nam pisali i roditelji i drugi stanovnici.

Zar ovo igralište nije trebalo imati prioritet u sanaciji?

Jedina javna površina na kojoj imamo nešto ‘sportski’ je javna površina ispred zgrade Kotara gdje nam se nalazi ‘cageball igralište’. Tužna činjenica je da ni to nije plod rada ove gradske administracije, nego prethodne.

S obzirom na tu činjenicu, Vijeće Gradskog kotara Trstenik je jednoglasno podržalo i financiralo izradu idejnog rješenja uređenja kotarskog trga na način gdje bi tu jedinu vlasnički potpuno čistu parcelu oplemenilo s dva mala nogometna igrališta i dva koša koja bi uz pozornicu, platno te urbane klupe bili žila kucavica samog kotara, a s čime bi se umanjio (ne i obustavio) nedostatak sportskog sadržaja.

Iako smo jednoglasno izglasali u vijeću kotara da nam je to glavni kotarski prioritet, ni taj projekt nisu htjeli staviti u proračun za 2021. godinu.

Pisao sam i amandmane na proračun po pitanju R1 zone, kotarskog trga pa i vježbališta na otvorenom (street workout) što Vam šaljem u nastavku.

Što mislite je li bilo koji od navedenih amandmana bio usvojen? Naravno da nije.

Financirao je Kotar Trstenik i izradu sportskog projekta za Krstaricu, jer nam je stalo da i naši građani na tim adresama imaju primjereno okruženje sa sportskim sadržajima (ma koliko im sportska infrastruktura Gradskog kotara Split 3 bila blizu).

Međutim Šimunovićeva, Ljubićeva i Papandopulova ulica su žile kucavice našeg kotara i kao takve trebaju sportski sadržaj, zaslužuju sportski centar istoka Splita što im je po GUP-u R1 zonom i namijenjeno.

Od Grada Splita nismo dobili ništa po pitanju sportske infrastrukture u Kotaru. Ono što je tužnije od te činjenice je da na tim svojim visinama gradskih fotelja, ne žele niti čuti za naše prijedloge rješenja, niti preko 18 mjeseci da se odazovu našem zahtjevu za sastankom, a kamo li da prstom maknu kako bi se nešto i pomaklo.

Generacije djece, ali i odraslih nepovratno su izgubili pravo na zdrav život i rekreaciju u svom kvartu.

DoSTa nam je praznih priča da je Split glavni, jer Trstenik nije ni sporedni” – ističe SDP-ovac.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime