Predsjednica Republike primila glavnog pregovarača Europske unije za Brexit

Sugovornici su razmotrili posljedice izlaska Ujedinjene Kraljevine iz EU, pri čemu je naglašena važnost uređenog Brexita te nastavnog procesa pregovora o budućim odnosima Europske unije i Ujedinjene Kraljevine


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je glavnog pregovarača Europske unije za BrexitMichelaBarniera, s kojim je razmijenila mišljenja o aktualnim događajima koji se tiču Brexita te drugim europskim temama.


Predsjednica Grabar-Kitarovići glavni pregovarač Barnier razgovarali su o aktualnostima u vezi s Brexitom, s posebnim naglaskom na ulogu Hrvatske tijekom hrvatskog predsjedanjaVijećem Europske unije. Sugovornici su razmotrili posljedice izlaska Ujedinjene Kraljevine iz EU, pri čemu je naglašena važnost uređenog Brexita te nastavnog procesa pregovora o budućim odnosima Europske unije i Ujedinjene Kraljevine.

Sugovornici su se tijekom razgovora osvrnuli i na stanje u europskom susjedstvu odnosno u jugoistočnoj Europi koja je od strateškog značaja za cijelu Europsku uniju. Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će Hrvatska nastaviti aktivno podržavati proširenje i konsolidiranje Europske unije, što će isto tako biti jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime