Nakon proglašenja slavodobitnika 304. Sinjske alke, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović udijelila je posebnu povelju Viteškom alkarskom društvu, zahvalivši svim alkarima što promiču vrijednosti svoga kraja u Hrvatskoj i svijetu.

 

– Ponosna sam na naslijeđe našeg naroda. Poručujem Sinjankama i Sinjanima da ostanu ovdje da u budućnosti imamo što više alkara i novih slavodobitnika.

Ove godine trčanje Alke podudara se s početkom obilježavanja vojno-redarstvene akcije Oluja koju ćemo sutra proslaviti u Kninu. Iako ta dva događaja dijeli 280 godina, radi se o istim duhu, duhu domoljublja hrvatskoga naroda i viteštva hrvatskog vojnika – kazala je, među ostalim, predsjednica.

VEZANI SADRŽAJ:

Gospe naša, kraljice Hrvata, čuvaj naš hrvatski narod, hrvatsku domovinu i sve naše građane” – zavapila je predsjednica, naglasivši da Alka zbog svoje važnosti zaslužuje trajnu potporu države u svakom pogledu pa je nastavila:

– O Hrvatskoj se više ne odlučuje u prijestolnicama stranih država, izborili smo pobjedu u Domovinskom ratu, stekli neovisnost. Znam da možemo mnogo više. Prošla sam cijelu Hrvatsku i nitko me ne može uvjeriti da Hrvatska nije sposobna napredovati i biti među najuspješnijim europskim, pa i svjetskim državama. Na mnogim područjima to već jesmo. Iz dana u dan sve je više dokaza kako Hrvatska postaje zemljom po mjeri čovjeka, država koja je po mnogočemu uspješna. A takvom je čine ljudi koji pošteno rade i zarađuju svoj kruh. Roditelji koji požrtvovno podižu svoju djecu, znanstvenici, inovatori, liječnici, učenici, studenti, sportaši i mnogi koji vjeruju da je u našoj lijepoj domovini najljepše živjeti i raditi te da će biti još bolje i još ljepše.

Cijeli govor možete poslušati ovdje:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime