Predizborne tenzije: Brat HDZ-ovke načelnice općine sukobio se s političkim oponentima

Snimka nemilog događaja objavljena je na Facebook stranici Pokreta mladih Općine Vrsi

Politički motiviran verbalni i fizički sukob, koji se dogodio jučer poslijepodne u Vrsima, prekinuo je nezapamćeno mirnu i kulturnu kampanju za lokalne izbore na zadarskom području. Snimka nemilog događaja objavljena je na Facebook stranici Pokreta mladih Općine Vrsi koji u popratnom komentaru postavljaju pitanje – „Zar se trebamo bojati za svoje živote jer smo se upustili u politiku, jer želimo bolje za sve Vas?”.


U opisu događaja navode kako je video-uradak nastao sasvim slučajno, u trenutku kad je jedan mještanin s udaljenosti od 100-tinjak metara primjetio muškarca uz oglasnu ploču kako metalnom „špatulom” trga njihove plakate. No snimio je i više od toga.

Muškarac za kojeg tvrde kako je brat aktualne HDZ-ove načelnice Sandre Vukić, Goran, prvo je, kako pišu, zaustavio Marina Perinića zvanog Malac i pitao ga je li on kandidat za načelnika Općine Vrsi s liste Pokreta mladih. Kada mu je Perinić odgovorio kako kandidat nije on, već njegov brat Luka, ističu kako se Goran Vukić uputio k oglasnoj ploči, gdje je uz psovke špatulom krenuo trgati plakate. Nakon toga, kako se na snimci vidi, Vukić odlazi pred susjedni ugostiteljski objekt i tu dolazi do verbalnog sukoba s Mateom Perinićem, ocem kandidata s njihove liste, piše Zadarski List.

– Dolazi do verbalnog okršaja s Mateom Perinićem u kojem mu Goran Vukić prijeti da će ga zaklati te ga fizički napada zamahujući mu „špatulom” blizu vrata. Pri tome je ranio Marina Perinića, Mateova sina.

– Policija je pozvana i još uvijek čekamo da dođu na uviđaj. Zgroženi smo ovim događajem! –  stoji u komentaru uz video-snimku na profilu Pokreta mladih, na kojoj se zaista čuju prijetnje i u dva navrata se vidi zamahivanje metalnim predmetom, koje napadnuti izbjegava naglim izmicanjem glave prema natrag. Eskalaciju sukoba spriječio je treći mještanin govoreći „Gogo nemoj, ajde…”, a čuje se i kako napadnuti Perinić govori – „Što ja imam s tim? Ti ćeš meni prijetiti! Zašto? Govno jedno!, a potom i „zovite policiju”!

– U 14.53 zaprimili smo dojavu o sukobu u Vrsima. Prijavitelj je kazao kako ga je sumještanin napao verbalno i prijetio mu. Policijski službenici Prve policijske postaje izišli su na teren kako bi obavili očevid. Po završetku ćemo moći reći o čemu je riječ, kažu u Operativno komunikacijskom centru policije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0