PRAVA ZIMA Prva “nula” u okolici Splita, u planinama Dalmacije osjet hladnoće čak -23 stupnja

Mraza će biti diljem Zagore, a moguć je ujutro ponegdje i u unutrašnjosti otoka

Nakon skoro punih 8 mjeseci, Split, točnije DHMZ meteorološka postaja na Marjanu, nije prešla 10 stupnjeva. U subotu je na toj mjernoj postaji maksimalna dnevna temperatura zraka iznosila 9,9°C. U Splitu je trenutno 6°C, a uz vrlo jake udare bure osjet hladnoće je ispod nule.


Temperature zraka u 21 sat (Pljusak.com)

U mnogim predjelima obale i otoka aktualna večer najhladnija je od ožujka ove godine. U Zagori je u 21 sat bilo još hladnije s temperaturama od 2 do 4°C. Ipak, najhladnije je u planinama, osobito onim višim. Sveti Jure na Biokovu i Sinjal na Dinari mjere -10°C, što je uz Zavižan najniža temperatura zraka u zemlji. Velika Duvjakuša na Dinari mjeri -9,1°C, no tijekom večeri osjet hladnoće je zbog olujne bure dosegao čak -23,4°C.

Prva nula ove jeseni zabilježena je na mjernoj postaji Zvjezdano selo Mosor kod Splita na 700 metara nadmorske visine.

Hladna noć i jutro

Pred nama je hladna noć koja će biti nekoliko stupnjeva hladnija nego prethodna. Tome će doprinijeti postupno slabljenje vjetra. Mraza će biti diljem Zagore, a moguć je ujutro ponegdje i u unutrašnjosti otoka.

Bura je u subotu podno Velebita prelazila udare od 160 km/h, na splitskom području preko 100, a u Makarskoj 119 km/h. U nedjelju je slaba bura moguća još ujutro, nakon toga će biti tiho. Danju će biti malo toplije nego u subotu.


Bez zime sljedeći tjedan

U novom tjednu više neće biti tako hladno kao ovog vikenda. Jutra će biti prohladna, ali dani nešto topliji od prosjeka za dio godine. Do vikenda će biti suho i u većini dana bez značajnog vjetra.

Moja reakcija na članak je...
Vau
52
Haha
8
Hagić
29
Hmmm
5
Plač
7
Grrr
8
Molim?
11Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime