Odbojkaši Ribole Kaštela saznali su protivnike u prvom pretkolu odbojkaške Lige prvaka, a ždrijeb nije bio lagan. Finska Ford Levoranta Sastamala i rumunjska C.S.M. Arcada Galati protivnici su Kaštelana, a utakmice prvog pretkola na rasporedu su od 22.9. do 8.10.

– U sportskom smislu smo sretni što se ime našeg kaštelanskog kluba opet nalazi među elitnim europskim klubovima, i to je dokaz da smo godinama stabilni i prisutni u svim europskim kupovima. Dobro poznajem obje ekipe, u Galati igra i naš Filip Šestan koji je meni jedan od najdražih igrača s kojim sam radio, a obje ekipe imaju puno veće budžete od nas i dosta iskusnih igrača u svojim redovima, tako da su ipak veliki favoriti. Moram priznati da je meni najvažnije da naša mladost dobije nekoliko pravih europskih utakmica koje će im koristiti u nastavku sezone, kazao je Ivan Rančić, trener OK Ribola Kaštela.

Momčadi su podijeljene u 6 skupina, a u svakoj skupini nalaze se 3 momčadi. Ukupno će svaka momčad odigrati 6 utakmica što je veliki organizacijski izazov, posebno za kaštelane koji su pogođeni pandemijom koronavirusa izgubili 50 % sponzorskih prihoda.

– Moram priznati da nismo mogli dobiti lošiji ždrijeb, a promjenom načina igranja koja je objavljena  prije nekoliko dana, mislim da je upitno hoće li naš klub uopće odigrati sve utakmice. Svakako ćemo trebati pomoć grada i dodatnih sponzora, jer drugog načina nema, kazao je Ivan Rančić.

Nova sezona uskoro kreće, a prvi veliki izazov za mladu Kaštelansku momčad je polufinale Kupa protiv zagrebačke Mladosti, koje se igra 5. rujna u dvorani u Kaštel Starom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime