POZNATA VISINA KAZNE Ukoliko organizirate obiteljsko okupljanje, skupo će vas koštati

'Kontrolirat će sugrađani, susjedi, policija, ali u najvećem dijelu ćemo kontrolirati sami sebe jer to nije primjereno za ovo vrijeme', rekao je Trut


Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite u Dnevniku HRT-a komentirao je nove stroge mjere koje su uvedene u Hrvatskoj za vrijeme blagdana.


Trut se odmah osvrnuo na zabranu obiteljskih okupljanja.

‘Tu ima kazne, ako netko organizira takav događaj, tu je kazna od 5000 kuna. Kontrolirat će sugrađani, susjedi, policija, ali u najvećem dijelu ćemo kontrolirati sami sebe jer to nije primjereno za ovo vrijeme’, rekao je Trut.

Božinovićev zamjenik kaže da je pritisak na sustav propusnica golem te da je prvi dan odbijeno 60 posto zahtjeva.

‘Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva’, rekao je Damir Trut. Dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav.

Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji. Dodaje i da je dosad bilo 80.000 zahtjeva za propusnice.Istaknuo je da u sustavu radi oko 400 radnika u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još 100 u tehničkoj potpori.

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kako će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
12
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime