Poziv Općinama i Gradovima: Prijavite se za bespovratna sredstva iz programa WiFi4EU

U Splitsko-dalmatinskoj županiji se zasad prijavilo oko 30% jedinica lokalne samouprave

Već 48 sati od otvaranja portala za registraciju, Hrvatska se nalazi na visokom 6. mjestu od 30 zemalja po broju prijavljenih općina i gradova za program WiFi4EU. WiFi4EU će omogućiti sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima između 6 i 8 tisuća EU gradova i općina! U Splitsko-dalmatinskoj županiji se zasad prijavilo oko 30% jedinica lokalne samouprave.


EU će financirati troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

Drago mi je vidjeti da Hrvatska tako dobro reagira na ovaj projekt jer imamo najviše prijavljenih općina po broju stanovnika! Zato pozivam i preostale jedinice lokalne samouprave da se registriraju već sada jer registracija omogućuje sudjelovanje na svih pet najavljenih poziva na natječaj”, poručio je zastupnik Tonino Picula koji posljednjih mjeseci intenzivno komunicira mogućnosti WiFi4EU programa prema jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Za prvi poziv koji će biti otvoren 15. svibnja u 13.00 sati, za dodjelu sredstava osigurano je 15 milijuna eura tj. 1000 vaučera u vrijednosti od 15 000 eura koje će 1000 najbržih jedinica lokalne samouprave dobiti za nabavku i instalaciju najsuvremenije opreme. Dok će se kroz prvi poziv raspodijeliti 15 milijuna eura, kroz naredne pozive se taj iznos planira povećati na iznos između 20 i 25 milijuna eura.

Kako podnijeti zahtjev za dobivanje vaučera WiFi4EU?

Prijavljujete se na portalu www.WiFi4EU.eu. Za registraciju na portal potrebno je prvo pribaviti „EU Login Key“. Riječ je o jednostavnoj proceduri koja se može obaviti na sljedećoj poveznici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0