Nakon 48 sati, požar u Kistanjama stavljen pod kontrolu!

Najgora situacija je u Mjerkačima i Zelićima, a požar se približio Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka.

14:00  – Predugo smo u ovome svemu da bi nam stvari izmakle kontroli. Organizacija je jako dobra, komuniciramo sa svim stranama, držimo situaciju pod kontrolom i u niti jednom trenutku nije bilo nikakve panike. U svakom trenutku točno znamo gdje se što događa i koje snage su na kojem dijelu požarišta. U koordinaciji smo sa Županijskim stožerom za zaštitu i spašavanje, a s ministrom obrane Damirom Krstičevićem organizirali smo i pomoć snaga Hrvatske vojske. Da nema ovoliko snaga na terenu, nitko ne bi prepoznao da se radi požaru velikih razmjera. Odlično smo organizirani i sve je pod kontrolom – kazao je Darko Dukić,  zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije za Šibenik in.


12:00 Na Facebooku jedan od tamošnjnih vatrogasaca javlja kako je požar u Kistanjama nakon 48 sati stavljen pod kontrolu.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zaton.mjesniodbor/posts/1418167018270191″ bottom=”30″]

11:00 Povećan je broj vatrogasaca na požarištu. Sada ih je na terenu čak 240 zajedno s 80 vojnika. Zaustavljeno je širenje vatre ka Roškom slapu.

10:00 Na požarište u Kistanjama poslana su dva kanadera i tri air tractora

Požar koji je u utorak popodne planuo kod Kistanja približio se Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka. Na terenu je 136 vatrogasaca i 50 pripadnika Hrvatske vojske a jutros su na požarište odmah poslane i zračne snage, doznaje se u Centru 112.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pg/vatrogasciheroji/posts/” bottom=”30″]

– Najgora situacija je u Mjerkačima i Zelićima, a požar se približio Roškom slapu u Nacionalnom parku Krka. Prema zadnjim informacijama, na terenu je 136 vatrogasaca sa 38 vozila te 50 pripadnika Hrvatske vojske. Trenutna opožarena površina je 1198 hektara. Dva kanadera poslana su jutros u 6.45 sati – javlja Šibenik inPožarište je jučer obišao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, u a Kistanjama je održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Uz župana Gorana Pauka, članove stožera, ravnatelja JU NP Krka Krešimira Šakića sjednici su nazočili i Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ministar obrane Damir Krstičević.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić objasnio je situaciju na terenu te je informirao članove Stožera da ni jedan objekt nije izgorio i što je najvažnije da nema ozlijeđenih i ljudskih žrtava.

U kasnim popodnevnim satima zbog požara preventivno je evakuirano 16 osoba iz naselja Verovići, te tri osobe iz naselja Krnete.

Zbog nastale situacije Stožer je predložio županu da se proglasi velika nesreća na području Šibensko-kninske županije i da se zatraži pomoć od više hijerarhijske razine, što je župan Goran Pauk i učinio.

Ministar obrane Damir Krstičević je pružio pomoć u ljudstvu i tehnici te zahvalio svim gasiteljima i službama koje sudjeluju u akciji, istaknuvši da je najvažnije da nema žrtava.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je o pomoći koja se šalje iz unutrašnjosti. Poslana je pomoć u ljudstvu i tehnici iz Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske županije te Grada Zagreba.

Aktivirani su Stožeri u Kninu, Skradinu i Kistanjama i nalaze se na terenu, kao i ostale službe za krizne situacije (HGSS, Hitna pomoć i Crveni križ), javlja Šibenik in.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0